Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Πατατόπιτα νόστιμη!


 Πατατόπιτα
Υλικά

Αλεύρι - 3 κουταλιές της σούπας.
Άπαχο γάλα - 1 κουταλιά της σούπας.
Αυγό - 1 τεμ.
Βούτυρο - 3 κουταλιές της σούπας
Λάδι - 1 κουταλιά της σούπας
Ξηρή μαγιά - 3 κουταλάκια του γλυκού
Ζάχαρη - 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Πατάτες - 3 τεμ.
Τυρί - 100 γρ
Φρέσκα μυρωδικά - προαιρετικά άνηθος,δυόσμος


Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τους κρόκους αυγών,και το λάδι .Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια πλούσια μαλακή ζύμη .
Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ ανακατεύοντας και τα μυρωδικά μας.
Τρίβουμε το τυρί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια: δύο κομμάτια μεγάλα  και δύο μικρότερα κομμάτια .
Διαμορφώστε τη ζύμη για το κάτω μέρος του κέικ με τα χέρια σας ή τον πλάστη.
Βάζουμε  τη ζύμη στη φόρμα ή στο ταψί .Βάλτε τη γέμιση, καλύψτε  με ένα λεπτό στρώμα ζύμης
Μετά το φούσκωμα για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ψήνουν πίτες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Λαδώνουμε με βούτυρο. Καλή σας όρεξη! 
πηγή και φώτο από εδώ pojrem.


Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!