Υλικά για 2 μικρές πιτούλες
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας λάδι
3 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκια του γλυκού Αλάτι
3 Πατάτες
100 γραμμάρια τυρί
Φρέσκα μυρωδικά - προαιρετικά άνηθος, δυόσμος
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τον κρόκο ,και το λάδι .Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια πλούσια μαλακή ζύμη .
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τον κρόκο ,και το λάδι .Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια πλούσια μαλακή ζύμη .
Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ ανακατεύοντας και τα μυρωδικά μας.
Τρίβουμε το τυρί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια: δύο κομμάτια μεγάλα και δύο μικρότερα κομμάτια . Ανοίξτε τη ζύμη για το κάτω μέρος του κέικ με τα χέρια σας ή τον πλάστη.
Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα ή στο ταψί .
Βάλτε τη γέμιση, καλύψτε με ένα λεπτό στρώμα ζύμης . Αφήστε στην άκρη για για 15-20 λεπτά και ψήστε πίτες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Λαδώνουμε με βούτυρο. Καλή σας όρεξη!
πηγή και φώτο από εδώ pojrem.
0 comments