Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΤΕΛΕΙΕΣ!





Ψητές πατάτες Φούρνου Με Μπέικον 

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ φέτες μπέικον
½ κιλό και παραπάνω πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο
​​μαϊντανό



Οδηγίες:
Τρίψτε τις πατάτες και τοποθετήστε τις  σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες  να καλύπτονται από το νερό. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού και βράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν .
Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε λωρίδες το μπέικον στη μέση, και το τσιγαρίζουμε .


Ψήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει . 
Αφαιρέστε το μαγειρεμένο μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Ελέγξτε τις πατάτες με το πιρούνι, στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν .
Ενώ οι πατάτες κρυώνουν προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C και πολτοποιήστε το σκόρδο και το μαϊντανό. Επίσης, τρίψτε την παρμεζάνα.
Στη συνέχεια, προετοιμάστε το ταψί αλείφοντας το με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Κόβουμε στη μέση, τις πατάτες.


Τοποθετήστε στο ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετήστε στο φούρνο 220 ° για 35-40 λεπτά. Περιστρέψτε πατάτες στην μέση  του χρόνου ψησίματος για να εξασφαλίσετε  ένα ωραίο  χρώμα.

Μειώστε τη θερμοκρασία στους 185 °, γυρίστε τις πατάτες πάνω και πασπαλίζουμε με το μπέικον, το σκόρδο, και την παρμεζάνα .


Προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε. Ξαναβάλτε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ομοιόμορφα και το τυρί να λιώσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως!

 πηγή και φώτο από εδώ myadventuresinthecountry.com




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!