Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 1/4 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο μαγιά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 εως 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 1/4 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο μαγιά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 εως 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
Ανακατέψτε τη μαγιά και το αλάτι.
Ανακατέψτε τη μαγιά και το αλάτι.
Προσθέστε
2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Και
προσθέστε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό σε αυτό. Ζεστό- χλιαρό όχι καυτό!
Τοποθετείστε
τα υλικά στο μίξερ και ανακάτεψε ή ζυμώστε με τα χέρια .
Προσθέστε
το λάδι και 1 φλιτζάνι αλεύρι. Περιμένετε για το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως
πριν την προσθήκη του επόμενου
φλιτζανιού. Στη συνέχεια, προσθέστε το τελευταίο 1/4 του φλιτζανιού.
Ζυμώστε
μέχρι να έχετε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Το βγάζουμε από το μίξερ αν χρησιμοποιούμε και ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγα λεπτά.
Λαδώστε
ελαφρά ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθετήστε
τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ αλείφοντας με λίγο λάδι την ζύμης μας και καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας
το να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου.
Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αλεύρι και στις δύο πλευρές της ζύμης και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε
περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη αρχίσει να κολλά στα χέρια σας.
Βάζουμε σάλτσα και τα υλικά της
αρεσκείας μας και ψήνουμε 12 -15
λεπτά στους 225 βαθμούς .
ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ
Υλικά
ένα μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Οδηγίες
Λεπτομερώς κόβουμε το κρεμμύδι και τρίβετε το σκόρδο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μία κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέστε το σκόρδο και την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Αυτό θα γλυκάνει την πάστα ντομάτας λίγο.
Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια προσθέστε το στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αυτό είναι όλο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ σας για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα, αν σας αρέσει. Είναι τέλεια όπως είναι.
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ kayotic.nl
0 comments