Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ - ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ ΠΙΤΣΑ!!!

 Τις οδηγίες βήμα-βήμα κai την συνταγή τα βρήκαμε εδώ 
σε αυτήν την σελίδα ricosinazucar.com



 ΠΙΤΣΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ 

Υλικά για 4 κομμάτια.

 Υλικά για τη ζύμη

350 γρ αλεύρι για ψωμί
200 ml νερό (ή γάλα) ζεστό
15 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
Μια κουταλιά παρθένου ελαιολάδου
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 φρέσκα φύλλα βασιλικού προαιρετικά



Για την γέμιση και επικάλυψη
4 λουκάνικα (100 g το καθένα)
Ένα αυγό
Κόκκινη πιπεριά
Τυρί Cheddar




Οδηγίες
Ξεκινήσαμε την προετοιμασία της ζύμης πίτσας με τον ίδιο τρόπο
 που θα προετοιμάσει μια ζύμη ψωμιού. Φτιάχνουμε τη μαγιά  βάζοντας την 
στο ζεστό νερό ή γάλα και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, 
το αλάτι, το λάδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού.


 Έχουμε ενσωματώσει όλα τα υλικά για περίπου 10 λεπτά και με  το μιξερ 
  ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική και να αποκτήσει κολλώδη υφή.



 Σχηματίστε  μια μπάλα με τα χέρια σας και αφήστε το υπόλοιπο σε ένα μπολ
 λαδωμένο με λάδι και καλύπτοντας με πλαστική μεμβράνη  σε ένα ζεστό μέρος
 (για παράδειγμα, το φούρνο στους 40  ° C) για 1 ώρα ή μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.



 
Πασπαλίζουμε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε
 τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια Ανοίγετε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης
 σε  ορθογώνιο  σχήμα και τοποθετείται ανάμεσα σε ένα λουκάνικο και κλείστε τα άκρα.




Κάθε κομμάτι το κόβουμε  σε φέτες μερικά εκατοστά σε πάχος, αλλά όχι μέχρι κάτω
 Βάζουμε τα λουλούδια σε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος 
και αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό
Καλύψτε με τυρί Cheddar και πιπεριές και  βάλτε το ταψί στο φούρνο
 (προθερμασμένο στους 200 ° C) για περίπου 15-20 λεπτά,
 ή έως ότου η κρούστα είναι χρυσή και το τυρί λιώσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και  άλλα λιπαρά τυριά (μοτσαρέλα, έμενταλ ...)







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!