Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ - ΠΙΤΣΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ- Angry Birds pizza


Την συνταγή την ιδέα  και τις φώτο τα πήραμε από εδώ pipandebby.com


ΠΙΤΣΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ-  Angry Birds pizza  
  
Υλικά
 
Ζύμη για πίτσα


Αλεύρι για το πασπάλισμα


¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


1 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας


2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα, που τρίβεται


Περίπου 60 φέτες πεπερόνι


3 φέτες τυρί τσένταρ


¼ φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες 

Οδηγίες


  Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.  Πασπαλίστε την επίπεδη επιφάνεια με αλεύρι και  χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ανοίξουμε ένα κύκλο και 2 μικρότερα κομμάτια ζύμης για το πάνω μέρος του κεφαλιού για να κάνουμε τα φτερά του πουλιού.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να βάλετε 1/8 φλιτζάνι ελαιόλαδο πάνω σε κάθε κομμάτι της ζύμης. Αλείψτε  ½ φλιτζάνι σάλτσα πίτσας και καλύψτε με  1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα πάνω από κάθε πίτσα.


Με ένα ψαλίδι, κόψτε  14  πεπερόνι στο μισό. Με τις μισές φέτες πεπερόνι, κάνουμε μια καμπύλη στην κάτω μεριά κάθε πίτσας. Στη συνέχεια, σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο για τα μάτια με τα μισά πεπερόνι.
Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι, κόψτε τα «ράμφη» από 2 φέτες τυριού και τοποθετήστε κάτω από τα μάτια .

Κόψτε δύο τετράγωνα από την τελευταία φέτα τυρί και 1 θέση στο πλαίσιο καθενός από τα άνω ράμφη.  Τοποθετήστε 2 μαύρες φέτες  ελιάς στο κέντρο των πεπερόνι ορθογώνια για τα μάτια. Κάντε μια γραμμή τα  υπόλοιπες ελιές επάνω από τα μάτια για να σχηματίσουμε τα θυμωμένα  φρύδια. Ψήστε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 17 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!