Υλικά
225 γρ τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
¾ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Οδηγίες παρασκευής
Ανακατέψτε τα πάντα
(εκτός από νερό) μαζί στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο multi μέχρι η ζύμη να μοιάζει με
χοντρή άμμο. Βάζετε νερό 1 κ.σ νερό κάθε φορά και ζυμώνετε.
Αφαιρέστε τη ζύμη από τον επεξεργαστή, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη
και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε στα επιθυμητά σχήματα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να κάνετε
τα μάτια και το χαμόγελο, αν θέλετε. Τοποθετήστε
σε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C για
περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνoυν
τραγανά.
0 comments