Υλικά
1 λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδο
12 κλωναράκια
θυμαριού
500 γρ κιμά
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
150 γρ τυρί φέτα
150 γρ τυρί φέτα
Λάδι για τη σχάρα ή για τον φούρνο
Οδηγίες
Βάζετε τον κιμά με το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι,
το αυγό
και την φρυγανιά σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και
πάπρικα και ζωηρά ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι η ζύμη κρέατος να κρατά μαζί καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ τμήματα.
Η φέτα σε τέταρτα και κάθε τέταρτο στο μισό και πάλι οριζόντια.
και την φρυγανιά σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και
πάπρικα και ζωηρά ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι η ζύμη κρέατος να κρατά μαζί καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ τμήματα.
Η φέτα σε τέταρτα και κάθε τέταρτο στο μισό και πάλι οριζόντια.
Παίρνουμε ένα μέρος από τον κιμά στην παλάμη και πατάμε λίγο
να πλατύνει
κλείνοντας μέσα 1 κομμάτι τυρί.
κλείνοντας μέσα 1 κομμάτι τυρί.
Αλείφουμε με λάδι τη σχάρα.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα ή στην σχάρα του φούρνου και ψήστε
σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας αρκετές φορές.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα ή στην σχάρα του φούρνου και ψήστε
σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας αρκετές φορές.
Πηγή φώτο και συνταγής εδώ.
0 comments