Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!!!

Πολύ καλή συνταγή τελείες οι φωτογραφίες ! φανταστική δουλειά! Επισκεφτείτε την σελίδα howdoesshe  για να πάρετε πολλές ακόμα φανταστικές ιδέες. 


ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙA
κομματια 48

Υλικά

    1 1/2 φλιτζάνια γάλα
   3/4 φλιτζανιού + 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 αυγό
    1 κουταλιά της σούπας αλάτι
    2 κουταλιές της σούπας μαγιά
    2 φλιτζάνια ζεστό νερό
    περίπου 9-10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    τουλάχιστον 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
 
 

 Οδηγίες

Βάλτε σε μπολ 1 1/2 φλιτζάνια γάλα, 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι βούτυρο,
 να ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά. 
Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια (αυτό βοηθά να λιώνουν πιο γρήγορα) . 
Προσθέτετε  1-2 φλιτζάνια αλεύρι, το 1 αυγό και 
1 κουταλιά της σούπας αλάτι, και αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά.



 Εν τω μεταξύ, σε μια κούπα  διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας μαγιά 
σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
 Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει  αφρώδης.
Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γάλακτος – βουτύρου σας είναι απλά ζεστό,
 όχι βραστό και προσθέστε το μείγμα της μαγιάς!



 Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε σταδιακά  
 9-10 φλιτζάνια αλεύρι (μετρώντας και το αλεύρι που έχετε ήδη προσθέσει σε αυτό.)
 Προσθέστε 2 κούπες αλεύρι κάθε φορά και ανακατέψτε.

  
 Στο τέλος η ζύμη θα είναι κολλώδης και σφιχτή  και μπορεί να είναι δύσκολο να ανακατεύετε,
 μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε το υπόλοιπο αλεύρι αν χρειαστεί. 
Να μην προσθέσετε πάρα πολύ αλεύρι.
 Στη συνέχεια,  σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη. 
Αφήστε το σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.


  Αφήστε τη ζύμη να αυξηθεί, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
 Καλύψτε το χώρο εργασίας σας με αλεύρι για να αποτρέψετε τη ζύμη από να κολλήσει. 
Χωρίσετε σε 4 μπάλες. Και άνοιξε το καθέν από αυτά σε φύλλο .
  Θα χρησιμοποιήσετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά κύκλο της ζύμης. 
Κόβουμε τη ζύμη σε τέταρτα χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι πίτσα.


  Στη συνέχεια, κόψτε κάθε κομμάτι σε 3 κομμάτια. 
Θα πρέπει να καταλήξετε με 12 τρίγωνα από κάθε κύκλο της ζύμης.
 Κυλήστε τη ζύμη ξεκινώντας με το πλατύ άκρο του τριγώνου.
Τύλιξε την ουρά του τριγώνου κάτω από το ρολό και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα .
 Θα κάνουμε 3 σειρές, με 8 κυλίνδρους ανά σειρά. Αυτό θα σας δώσει 24 ρολά σε κάθε ταψί  .


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180βαθμούς. 
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν και ψήνουμε για 20-30 μέχρι να ροδίσουν   .
 Ενώ είναι ακόμα ζεστά και φρέσκα  από το φούρνο άλειψτε με βούτυρο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!