Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο 1/4 της κρέμας βάζουμε το κέτσαπ, τις κίτρινες πιπεριές, τα 75 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Στο άλλο 1/4 βάζουμε τα 75 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι, την πράσινη και κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιούμε ένα κράκερ για βάση. Πάνω του απλώνουμε λίγη από την κρέμα με τις πράσινες πιπεριές. Καλύπτουμε με ένα κρακεράκι. Απλώνουμε λίγη λευκή (σκέτη) κρέμα στις πλευρές μίας αρκετά χοντρής φέτας από πάριζα. Την βάζουμε στην πάστα και καλύπτουμε με κράκερ. Απλώνουμε λίγη από την ροζ κρέμα με το κέτσαπ και τοποθετούμε ένα κρακεράκι. Καλύπτουμε περιμετρικά με λευκή κρέμα και στολίζουμε με ροζέτες. Αν θέλουμε κάνουμε σχέδια με κέτσαπ. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Φτιάξτε εύκολα τα πιο τραγανά, αλμυρά μπαστουνάκια με παρμεζάνα τα οποία θα σας ξετρελάνουν! Φυσικά, θα έχετε ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας!
Υλικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος 150 γρ. Αυγό 1 μεσαίο Μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ Αλάτι 5 γρ. Πιπέρι Χρόνος ψησίματος 20 Λεπτά, για 30 - 40 τεμάχια Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με το αυγό μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα από την παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα ζυμαράκι.
Με τα χέρια μας φτιάχνουμε κορδόνια στο μήκος που θέλουμε από το ζυμαράκι μας και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε τα κορδόνια μας με το αυγό που πριν έχουμε χτυπήσει και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
πηγή makriniotis.
Αλμυρά κουλουράκια τύπου Μπατόν σαλέ όταν δεν θέλουμε κάτι γλυκό αλλα κάτι αλμυρό με τον καφέ μας .
Υλικά Αλεύρι όσο πάρει 1 φακελάκι μαγιά 150 γρ. γιαούρτι 150 ml ηλιέλαιο 150 ml νερό ½ κουταλάκι ζάχαρη
Οδηγίες
Βάζουμε αλεύρι (περίπου 300 γρ.) σε ένα σκεύος και κάνουμε μία τρύπα στην μέση. Μέσα στην τρύπα ρίχνουμε την μαγιά, λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, ανακατεύουμε με το χέρι και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι που η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε αλάτι και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ανακατεύουμε λίγο την ζύμη, παίρνουμε μία ποσότητα όσο περίπου ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ την πλάθουμε σε μπαστούνι και της δίνουμε σχήμα (όπως της εικόνας).
Βάζουμε τα κουλουράκι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν θέλουμε αφήνουμε μερικά χωρίς σουσάμι και μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε πάνω τους λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Κέικ με τρία τυριά μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε! ! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.
Υλικά:
1/2 βούτυρο (θα βρείτε διάφορα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ που είναι 250 γρ.)
4 αυγά
1 φλ γάλα
2,5 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπεκιν πάουντερ
2 φλ κασέρι τριμμένο
1 πακέτο χαλούμι τριμμένο
1 φλ φέτα σκληρή θρυμματισμένη
λίγη ρίγανη ή δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Βάζουμε το γάλα, το μπεκιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο-λίγο, χτυπώντας με στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα τυριά και τη ρίγανη ή τον δυόσμο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία φόρμα αλειμμένη με βούτυρο και αλευρωμένη. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από το μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα. Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ευχαριστούμε πολύ την τηνArguro Fermani για την εκτέλεση και φώτο της συνταγής.
Εύκολα τραγανιστά σαν κριτσίνια -βουτήματα για τον καφέ ,μας. Χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν την διατροφή τους ή υπάρχουν θέματα υγείας.
Υλικά 1 ποτήρι νερού Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού Ρετσίνα 1/2 κουτ.σούπας Αλάτι 1/2 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες Αδειάζουμε το λάδι , την ρετσίνα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από την ζύμη και πλάθουμε σαν κρικάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά ώστε να είναι τραγάνα. Όσο πιο λεπτά τα πλάσουμε , τόσο πιο τραγανά θα μας γίνουν.
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Υπέροχο φαγητό με απλά υλικά σερβίρεται είτε σαν κυρίως φαγητό στο τραπέζι σας είτε σαν συνοδευτικό σε μπουφέ -γιορτή . Υλικά 3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 3 κούπες νερό 1/2 κούπα εβαπορέ αδιάλυτο 1 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα πικάντικα τυριά φέτα κατά βούληση 3 φέτες ζαμπόν ή μπέικον σε καρεδάκια 1 κουτί μανιτάρια κονσέβας (πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι 400 γρ. κρέμα γάλακτος light(αν θέλετε βάλτε 200 κρέμα και 200 εβαπορέ αδιάλυτο) λίγο βούτυρο για τον πάτο του ταψιού.
Εκτέλεση Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και το εβαπορέ να βράσουν και να μαλακώσουν.
Σε τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο περνώντας το απ’ την πρέσα και σοτάρουμε λίγο ακόμη.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας τις στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και στρώνουμε τον πάτο με πατάτες,βάζοντάς τες απλά τη μία δίπλα στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε με τα μισά από τα κίτρινα τυριά.
Τρίβουμε με το χέρι λίγη φέτα,κόβουμε και απλώνουμε τα αλλαντικά και τα σοταρισμένα μανιτάρια με το σκόρδο.
Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά και λίγη φέτα ακόμη. Περιχύνουμε όλη τη επιφάνεια του φαγητού με την κρέμα.
Βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στη μεσαία θέση και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά να πάρει όμορφο χρώμα στην επιφάνεια. πηγή και φώτο από εδώ magyreuontas.blogspot.gr
Τι πιο απλο και νόστιμο από το να κάνει κάνεις το δικό του κέτσαπ.Χωρίς συντηρητικά ευκολο και γρήγορο!!! Υλικά 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα 600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο 3/4 φλιτζανιού ξίδι 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι Οδηγίες Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζομαι για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Νόστιμες κρέπες με γέμιση ,ιδανική συνταγή είτε για κάθε μέρα είτε για το Κυριακάτικο τραπέζι. Υλικά Για τις κρέπες: 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο 4 αυγά 250 ml γάλα ½ κουτ. γλυκού αλάτι ½ κιλό αλεύρι κοσκινισμένο 80 γρ. λιωμένο Flora Soft με βούτυρο για το ψήσιμό τους στο τηγάνι
Για τη γέμιση: 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο 5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες 1Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας 1 ποτήρι κρασί λευκό ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο Αλάτι - πιπέρι 500 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά 400 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο 1 αυγό χτυπημένο 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ μαζί με 2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
Εκτέλεση για τις κρέπες:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε δυνατά με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα, έως ότου ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μισό γάλα και σιγά - σιγά το μισολιωμένο Flora Soft με βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει το μίγμα να γίνεται παχύρρευστο και ο χυλός να πάρει γυαλιστερή υφή. Αν θέλουμε οι κρέπες μας να έχουν περισσότερο πάχος μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο αλεύρι. Βάζουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι στην εστία μας με τη μέγιστη θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί πολύ καλά. Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε μια ποσότητα από το χυλό και ξεκινάμε να ψήνουμε φύλλα κρέπας για τα κανελόνια. Το πρώτο και το δεύτερο φύλλο κρέπας τα πετάμε κι έπειτα ξεκινάμε να ψήνουμε τα φύλλα αναποδογυρίζοντάς τα, όταν θα έχουν ξεκολλήσει από μόνα τους. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους κύβους από το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε έως ότου μαραθούν τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο πάρει χρώμα. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό κότας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί ο ζωμός, προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, το μισό τριμμένο τυρί και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Τέλος, συμπληρώνουμε με το κορν φλάουρ, αφού το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το μαγείρεμα, μέχρι η γέμιση να δέσει καλά και να πήξει. Βγάζουμε το μείγμα της γέμισης από την εστία και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό και 1 κουτάλι σούπας Flora Soft με βούτυρο για να γυαλίσει και να δώσει γεύση στο μείγμα. Τοποθετούμε τα φύλλα της κρέπας στο τραπέζι και βάζουμε μια ποσότητα από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου, κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου πρώτα και μετά ρολάρουμε σφιχτά δημιουργώντας ένα μικρό κύλινδρο.
Τοποθετούμε τα ρολά κρέπας, με το άνοιγμα προς τα κάτω, σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τα ρολάκια μας, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το τριμμένο γκούντα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25-30 λεπτά
Εύκολες τηγανίτες για όλες τις ώρες . Νόστιμες και γρήγορες αποτελούν ένα από τα πιο νόστιμα σνακ για μικρούς και...μεγάλους.Σερβίρονται σκέτες ή με τυριά και Βιτάμ για πρωινό η απογευματινό κολατσιό. Υλικά 2 φλιτζ. νερό 1 φλιτζ. γάλα 1 κ.σ. μαγειρική σόδα 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γλ. αλάτι 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το νερό με το γάλα, τη σόδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να γίνει λείος χυλός. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι να κάψει και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά στο τηγάνι.
Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
1.Εκτέλεση για τη σάλτσα: Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτα. Μόλις ετοιμαστεί την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
2.Εκτέλεση για τα πεϊνιρλί: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
3.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
4.Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στη ζύμη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά. Ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
5.Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
6.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε οβάλ σχήμα πάχους 3χιλ.
7.Πιάνουμε το ζυμάρι από τα άκρα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απαλά τραβάμε τις άκρες του ζυμαριού για να το μακρύνουμε λίγο.
8.Βάζουμε επάνω από κάθε ζυμάρι τη σάλτσα και τα υλικά που θέλουμε αφήνοντας 2,5εκ. κενό από τις άκρες. Γυρίζουμε τη ζύμη που περίσσεψε στα πλάγια, πάνω από τη γέμιση ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά και τσιμπάμε τις άκρες ώστε να κολλήσουν.
9.Καλύπτουμε τα πεϊνιρλί με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
10.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση. Αλείφουμε τα πεϊνιρλί με αυγό και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ζυμάρι.
11.Αν θέλουμε να βάλουμε αυγό στη γέμιση το σπάμε πάνω από το πεϊνιρλί 5 λεπτά προτού είναι έτοιμα.
12.Σερβίρουμε ζεστά κατευθείαν από το φούρνο.
tip: Μπορείτε να βάλτε ρίγανη μέσα στη ζύμη καθώς τη ζυμώνετε, για να έχετε ένα ακόμα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. .giorgostsoulis.
Τι πιο εύκολο και νόστιμο από ένα σουφλέ με τυράκια και αλλαντικά? Φαγητό για όλες τις ώρες .Το συναντάμε παντού σε μπούφε σε γιορτή ακόμα και σε παιδικά γενέθλια ! Εύκολο και γρήγορο! Υλικά 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο 350 ml κρέμα γάλακτος 4 αυγά 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο 10 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Αλάτι - πιπέρι 2 μεγάλες πατάτες 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα
Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο - λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 25-30 λεπτά.
Τα πιτσολούλουδα είναι από τα πιο ιδιαίτερα πιτσάκια που θα έχεις δει ποτέ σου. Με πανεύκολο τρόπο, φτιάχνεις υπέροχα λουλούδια από πίτσα και τα σερβίρεις στους αγαπημένους εντυπωσιάζοντάς τους. Αν θέλεις και εσύ να φτιάξεις τα ιδιαίτερα πιτσολούλουδα ακολούθησε την παρακάτω συνταγή. Για το ζυμάρι
1 ποτήρι αλεύρι χρυσό
1 ποτήρι αλεύρι Κίτρινο
3/4 ποτήρι χλιαρό νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξερή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι Για τη σάλτσα
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι Για το γέμισμα
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
150 γραμμάρια κασέρι
150 γραμμάρια φέτα
1 πιπεριά φλωρίνης
100 γραμμάρια καλαμπόκι
Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση: Ζύμη
Αδειάζεις σε ένα άδειο μπολ αλεύρι χρυσό και κίτρινο και ανακατεύεις.
Ρίχνεις ζάχαρη και αλάτι και το ανακατεύεις.
Βάζεις μάγια και ανακατώνεις με λάδι.
Όταν ρουφήξει το λάδι τότε βάζεις νερό και ανακατεύεις.
Ζυμώνεις το ζυμάρι σε σχήμα μπάλας.
Βάζεις την ζύμη σε μπολ με λίγο λαδάκι από πάνω και το αφήνεις 30-40 λεπτά να ξεκουραστεί και σκεπάζεις βάζοντας πετσέτα.
Βγάζεις όταν φουσκώσει η ζύμη από το μπολ και ζυμώνεις λίγο ακόμη με αλεύρι.
Κόβεις την ζύμη κομμάτια και ανοίγεις το ζυμάρι με τον πλάστη. Σάλτσα και γέμιση
Αδειάζεις σε μια κούπα σάλτσα ντομάτας το λάδι.
Ρίχνεις ρίγανη και αλάτι με ζάχαρη.
Ανακατεύεις και βάζεις την σάλτσα στην μέση της ζύμης. Επάνω από τη σάλτσα βάζεις μια φέτα γαλοπούλα και μικρά κομματάκια κασέρι.
Πάνω από αυτά βάζεις μικρά κομματάκια πιπεριές και τυρί με καλαμπόκι.
Βάζεις λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω και με μαχαίρι κόψε σε μερικά σημεία σαν σταυρό την ζύμη. Με τα κομμένα κομμάτια τις ζύμης σκεπάζεις το ζυμάρι.
Βάζεις τα πιτσολούλουδα σε ταψί με λαδόκολλα.
Βάζεις το ταψί στο φούρνο να ψηθεί στους 190-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά Καλή όρεξη!