Αλμυρά μπισκότα δίχως μίξερ! | Aspas_recipes

Αλμυρά μπισκότα δίχως μίξερ!

almyra-mpiskota-mpaton-sale
 Τα αλμυρά μπισκότα με ξύδι λιώνουν στο στόμα σας και επίσης παραμένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Δείτε ακόμα  Αλμυρά κουλουράκια 

Για αυτά τα πολύ λαχταριστά και τραγανά αλμυρά μπισκότα θα χρειαστούμε :

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια μαργαρίνης (σε θερμοκρασία δωματίου)

110 ml λάδι ή 1/2 φλιτζάνι

2 αυγά (ένας από τους κρόκους  των αυγών είναι για το άλειμμα)

25 ml ξύδι ή 1 σφηνάκι

1,5 κ.γ  αλάτι

2 κ.γ μπείκιν

4 - 4 1/2  φλιτζάνια και επίσης 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το φλιτζάνι είναι 200 ml.).


mpaton-sale-almyra-mpiskota

Για το άλειμμα

1 κρόκο αυγού 

Σουσάμι

Μαύροκουκι

κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα προαιρετικά 

almyra-mpiskota
 
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το λάδι, το αυγό, το ξύδι και το αλάτι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε λίγο  αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι  αργά (ένα φλιτζάνι κάθε φορά )και ζυμώνουμε τη ζύμη. Έχουμε μια μαλακή  ζύμη που δε κολλάει στα χέρια και ζυμώνεται άνετα!

mpaton-sale
Παίρνουμε  μικρά κομμάτια  από τη ζύμη και κάνουμε ότι σχέδια θέλουμε.

Τοποθετούμε τα  μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε τον κρόκο αυγού ανακατεμένο  με λίγο νερό στα μπισκότα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι ή και με το τυράκι. Εμείς κάναμε μισά μισά!


almyra-mpiskota
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. Στον δικό μας φούρνο που δεν είναι πολύ δυνατός ο χρόνος ψησίματος ήταν 30-40 λεπτά.

καλή επιτυχία!!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments