Νόστιμη μανιταρόπιτα εύκολη και γρήγορη με φύλλο σφολιάτας!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρaμμάρια μανιτάρια φρέσκα
150 γραμμάρια Μπέικον
250 γραμμάρια Σκληρό τυρί
250 ml Κρέμα γάλακτος
1 ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
1) Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το τσιγαρίζουμε.
2) Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ζωμό, πιπέρι, λίγο αλάτι και τα ψήνουμε περίπου 15 λεπτά.
3) Κατά την διάρκεια του ψησίματος των υλικών, τρυπάμε την σφολιάτα με ένα πιρούνι και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρω στα δέκα λεπτά να ψηθεί.
4) Όταν μισοψηθεί η σφολιάτα βάζουμε από πάνω τα υλικά μας, τρίβουμε το τυρί , βάζουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από αυτά και ψήνουμε την πίτα για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Υλικά :
380 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
300 ml νερό ζεστό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά 7 γραμμάρια ξερή μαγιά
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ή χυμό από φρέσκο λεμόνι
Οδηγίες :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές σε ένα μεγάλο μπολ μαζί ρίχνουμε και το αλάτι . Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το ζεστό νερό ,τη μαγιά και το ξύδι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μια παχιά και κολλώδη ζύμη για 3 - 4 λεπτά .
Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του ή με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο και μακριά από ρεύματα να δουλέψει, για 12 -15 ώρες και να διπλασιαστεί σε όγκο, για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε το μέσα στο φούρνο της κουζίνας . Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία στο σπίτι, η ζύμη μπορεί να διπλασιαστεί πιο νωρίς, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει.
Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε και αφήνοντας να φουσκώσουν 2-3 ώρες σε ζεστό φούρνο και να τις ψήσουμε θα έχουμε πάλι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ,όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.
Βγάζουμε τη ζύμη 2 ώρες πριν ψήσουμε το ψωμί με μια μαρίζ από το μπολ και την τοποθετούμε πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο . Πασπαλίζουμε πολύ καλά τη ζύμη από πάνω με αλεύρι .
Διπλώνουμε 5-6 φορές τη ζύμη. Και την μοιράζουμε σε 2-3 κομμάτια ίσου βάρους , και τα δίνουμε το σχήμα τις μπαγκέτας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω .
Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που την έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι . Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα να διπλασιάσουν το όγκο τους . Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C .
Και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό σε ένα μικρό πυρέξ , με τον τρόπο αυτό θα βράσει άμεσα και να δημιουργήσει ατμό.
Κόβω τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζω με νερό. Μετά από 8-10 λεπτά ψεκάζω πάλι με νερό, μετά από 15 λεπτά ξανά ψεκάζω και τις αφήνω να ψηθούν μέχρι να πάρουν το χρώμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες .
Όταν είναι έτοιμες αφήνουμε τις μπαγκέτες να κρυώσουν σε ένα ράφι για τουλάχιστον μία ώρα πριν να τις κόψουμε .
Έκανα διπλή δόση γιατί ποτέ δεν μας φτάνουν 2 μπαγκέτες .