Πατατοσαλάτα με ζαμπόν, τυρί καπνιστό και αυγό. Μια από τις πιο χορταστικές σαλάτες, αγαπημένη γεύση των παιδιών, που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως ή ως συνοδευτικό πιάτο!
Για την πατατοσαλάτα με ζαμπόν και τυριά θα χρειαστούμε :
Υλικά
8 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
4 αυγά βραστά, κομμένα σε τέταρτα
4 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κύβους
80 γραμμάρια καπνιστό τυρί light, κομμένο σε κύβους
120 ml κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη ΝΟΥΝΟΥ telia! 3%, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεχτικά, για να μη σπάσουν οι πατάτες.
Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε στον πάτο και στα τοιχώματα φύλλα σαλάτας και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή και θα έχετε στο τραπέζι σας το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο πιάτο.
Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο
3 φλiτζάνια τσαγιού ζωμός από το κοτόπουλο
1/2 κιλό συκωτάκια πουλιών
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρι
12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1 λεμόνι (ξύσμα)
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε κατσαρόλα για 4΄. Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5΄. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι και 3 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό από το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό και το ρύζι να είναι σπυρωτό. Ρίχνουμε στη γέμιση τα κάστανα κομμένα στη μέση και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ράβουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε γάστρα και γύρω γύρω βάζουμε ό,τι περίσσεψε από τη γέμιση. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ.
Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200 C για 40΄.
Χαμηλώνουμε στους 170 C και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
πηγή και φώτο από εδώ .argiro.gr