Δείτε περισσότερες Συνταγές του Πάσχα
Για τα πασχαλινά αυγά με κέικ σοκολάτας θα χρειαστούμε :
Υλικά για 12 κομμάτια
250 γραμμάρια τριμμένο κέικ σοκολάτας* ή μπισκότα σοκολάτας
200-250 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού nutella ή Μερέντα
Επικάλυψη
200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη
100 γραμμάρια κουβερτούρα άσπρη
Ακόμα
'Αδεια πλαστικά αυγουλάκια kinder
Για το κέικ σοκολάτας*
Υλικά
150 ml fanta πορτοκαλάδα με ανθρακικό
100 ml ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαριν απ )
ξύσμα πορτοκαλιού
20-30 γραμμάρια κακάο σε σκόνη (ανάλογα το κακάο )
Οδηγίες
Για το κέικ
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την πορτοκαλάδα , το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε .
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε .
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και ρίχνουμε την ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας .
Όταν έχει ψηθεί το κέικ αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Δεν το σκεπάζουμε , θέλουμε να τραβήξει την υγρασία του και να στεγνώσει αρκετά.
Με τα χέρια μας τρίβουμε το κέικ. Τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί η πραλίνα στο κέικ και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Βάζουμε μείγμα από το κέικ μας στα κυπελάκια kinder .
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα .
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την μαύρη κουβερτούρα.
Αφαιρούμε τα σοκολατένια αυγά από τα κυπελάκια πολύ εύκολα.
Βουτάμε τα αβγουλάκια μας στην κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο ξανά να σφίξει η σοκολάτα.
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπαιν μαρι.
Κάνουμε σχέδια και γραμμές στολίζοντας τα αυγά μας.
Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει η λευκή σοκολάτα.
Τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος με καραμελόχαρτα .