Υπέροχο φαγητό με απλά υλικά σερβίρεται είτε σαν κυρίως φαγητό στο τραπέζι σας είτε σαν συνοδευτικό σε μπουφέ -γιορτή .
Υλικά
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κούπες νερό
1/2 κούπα εβαπορέ αδιάλυτο
1 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα πικάντικα τυριά
φέτα κατά βούληση
3 φέτες ζαμπόν ή μπέικον σε καρεδάκια
1 κουτί μανιτάρια κονσέβας (πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
400 γρ. κρέμα γάλακτος light(αν θέλετε βάλτε 200 κρέμα και 200 εβαπορέ αδιάλυτο)
λίγο βούτυρο για τον πάτο του ταψιού.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και το εβαπορέ να βράσουν και να μαλακώσουν.
Σε τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το σκόρδο περνώντας το απ’ την πρέσα και σοτάρουμε λίγο ακόμη.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας τις στραγγίζουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και στρώνουμε τον πάτο με πατάτες,βάζοντάς τες απλά τη μία δίπλα στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε με τα μισά από τα κίτρινα τυριά.
Τρίβουμε με το χέρι λίγη φέτα,κόβουμε και απλώνουμε τα αλλαντικά και τα σοταρισμένα μανιτάρια με το σκόρδο.
Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά και λίγη φέτα ακόμη.
Περιχύνουμε όλη τη επιφάνεια του φαγητού με την κρέμα.
Βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στη μεσαία θέση και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά να πάρει όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.
πηγή και φώτο από εδώ magyreuontas.blogspot.gr
Υλικά
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κούπες νερό
1/2 κούπα εβαπορέ αδιάλυτο
1 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα πικάντικα τυριά
φέτα κατά βούληση
3 φέτες ζαμπόν ή μπέικον σε καρεδάκια
1 κουτί μανιτάρια κονσέβας (πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
400 γρ. κρέμα γάλακτος light(αν θέλετε βάλτε 200 κρέμα και 200 εβαπορέ αδιάλυτο)
λίγο βούτυρο για τον πάτο του ταψιού.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και το εβαπορέ να βράσουν και να μαλακώσουν.
Σε τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το σκόρδο περνώντας το απ’ την πρέσα και σοτάρουμε λίγο ακόμη.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας τις στραγγίζουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και στρώνουμε τον πάτο με πατάτες,βάζοντάς τες απλά τη μία δίπλα στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε με τα μισά από τα κίτρινα τυριά.
Τρίβουμε με το χέρι λίγη φέτα,κόβουμε και απλώνουμε τα αλλαντικά και τα σοταρισμένα μανιτάρια με το σκόρδο.
Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά και λίγη φέτα ακόμη.
Περιχύνουμε όλη τη επιφάνεια του φαγητού με την κρέμα.
Βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στη μεσαία θέση και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά να πάρει όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.
πηγή και φώτο από εδώ magyreuontas.blogspot.gr
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!