Ένα κέικ με γεύση και επικάλυψη καραμέλα! Ιδανική συνταγή για όσους αγαπούν την καραμέλα!
Δείτε περισσότερες Συνταγές με καραμέλα
Για το κέικ
400 γρ. dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο )
4 αβγά, μέτρια ή 3 μεγάλα
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα κόκκινη )
Για την επικάλυψη
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης με γεύση καραμέλα
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
Σάλτσα καραμέλας (προαιρετικά)
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα 10x30 εκ.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν το κέικ κρυώσει πολύ καλά κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι μια φέτα από το πάνω μέρος του κέικ . Την φέτα αυτή την κάνουμε τρίμματα και τα κρατάμε στην άκρη για την επικάλυψη .
Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα . Περιχύνουμε το κέικ με την κρέμα και τα τρίματα κέικ . Αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικές κουταλιές σάλτσα καραμέλας.
Μυστικά
Για να γίνει αφράτο το κέικ θέλει φαρίνα κόκκινη και όχι αλεύρι για όλες τις χρήσεις με μπείκιν.
Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Καλή επιτυχία!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram