Υπέροχα πεντανόστιμα μπισκοτάκια με μαρμελάδα! Νόστιμα και εύκολα γίνονται σε 15 λεπτά. Δοκιμάστε τα!
Για τα πολύ εύκολα μπισκοτάκια με μαρμελάδα θα χρειαστούμε :
Υλικά για 24κομμάτια
180
γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή Φυτίνη
70 γραμμάρια ζάχαρη
2
κουταλιές γάλα -12 γραμμάρια
1
βανίλια σε σκόνη ή 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
140 εώς 160 γραμμάρια Φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )
40 γραμμάρια κορν φλάουρ
Ακόμα
200 γραμμάρια μαρμελάδα ξινόγλυκη (φρούτα του δάσους, βύσσινο, κεράσι )
Οδηγίες
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μίξερ το βούτυρο με
την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Η ζύμη μας είναι πολύ βουτυρένια και πολύ αφράτη ταυτόχρονα .
Παίρνουμε κουταλάκια του γλυκού από την ζύμη 20 γραμμαρίων και πλάθουμε.
Λόγω το ότι η ζύμη μας κολλάει λίγο βουτάμε πρώτα τα χέρια μας στο κορν φλαουρ και πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας στρογγυλα.
Τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο από το κάθε μπαλάκι ζύμης με
το δάχτυλο μας ή με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
Γεμίζουμε με μαρμελάδα (είτε με κουταλάκι του γλυκού , είτε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ) και
ψήνουμε για 10- 15’ λεπτά (ανάλογα τον φούρνο ) σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180΄.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και αν αγαπάτε την μαρμελάδα όσο και εμείς συμπληρώνετε κουταλάκια μαρμελάδας από πάνω .
Συμβουλές
1) Τα μπισκότα απλώνουν και φουσκώνουν για αυτό ζυμώστε μικρά μπαλάκια λίγο πιο μικρά από ένα καρύδι ακαθάριστο .(αν έχετε ζυγαριά ζυγίστε κομμάτια ζύμης 20 γρ ).
2) Η μαρμελάδα σας καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή γιατί θα ξεχειλίσει έξω από τα μπισκότα καθώς αυτά θα ψήνονται .
3) Λόγω το ότι κάθε αλεύρι έχει την δική του σύσταση σας συνιστώ να μην το βάλετε όλο από την αρχή. Ξεκινήστε με 140 γραμμάρια αλεύρι + το κορν φλάουρ και δείτε αν και πόσο ακόμη αλεύρι χρειάζεται ή ζύμη .
4) Προτιμήστε μαρμελάδα με γλυκόξινη υφή για να μην είναι πολύ γλυκά τα μπισκοτάκια .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!