Αφράτο και νόστιμο παντεσπάνι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού όνειρο!
Για το παντεσπάνι
υλικά
4 αυγά
40 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιελαίου
60 γρ ζάχαρης
60 γρ αλεύρι
50 ml νερού
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για την γέμιση
100-150 γρ πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά με το λάδι,τις βανίλιες και το νερό. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο κάθε φορά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Χτυπάμε ασπράδια και ζάχαρη μαζί.
Αναμειγνύουμε την μαρέγκα κουταλιά-κουταλιά στους κρόκους ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ρίξτε και το μπεικιν .
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια καλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 ° για 12-13 λεπτά, ή σε αντιστάσεις στους 190 ° για 12-13 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το ρολό μας και μετά το γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού.
Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό μας και το κλείνουμε με λαδόκολλα ή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Με αυτόν τον τρόπο, όταν το κόψουμε, θα είναι φρέσκο και τέλειο!
πηγή από .fattoincasadabenedetta.it
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Για το παντεσπάνι
υλικά
4 αυγά
40 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιελαίου
60 γρ ζάχαρης
60 γρ αλεύρι
50 ml νερού
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για την γέμιση
100-150 γρ πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά με το λάδι,τις βανίλιες και το νερό. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο κάθε φορά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Χτυπάμε ασπράδια και ζάχαρη μαζί.
Αναμειγνύουμε την μαρέγκα κουταλιά-κουταλιά στους κρόκους ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ρίξτε και το μπεικιν .
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια καλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 ° για 12-13 λεπτά, ή σε αντιστάσεις στους 190 ° για 12-13 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το ρολό μας και μετά το γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού.
Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό μας και το κλείνουμε με λαδόκολλα ή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Με αυτόν τον τρόπο, όταν το κόψουμε, θα είναι φρέσκο και τέλειο!
πηγή από .fattoincasadabenedetta.it
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!