Ίσως από τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια κανέλας με ελάχιστα υλικά που θα φτιάξεις είναι αυτά !Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα !!!
Δείτε πόσο εύκολα μπορούμε τα φτιάξουμε ακολουθώντας την συνταγή βήμα βήμα .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Νηστίσιμα γλυκά
Υλικά για 25-30 περίπου μπισκοτάκια
215 ml λάδι ( ηλιέλαιο -αραβοσιτέλαιο)
50 ml χυμός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1/4 Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Ακόμα
Ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι. Προσθέτουμε την σόδα στον χυμό να αφρίσει και το ρίχνουμε στο μπολ . Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε την κανέλλα , το γαρύφαλλο,το ξύσμα αν βάλουμε και σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τόσο όσο να απορροφηθεί το αλεύρι. (Βάζοντας το αλεύρι απέφυγε να ζυμώσεις την ζύμη πολύ ώρα γιατί θα σου βγάλει το λάδι-κυριολεκτικά .)
Πρέπει να έχουμε στο τέλος μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Με το εργαλείο της πίτσας κάνουμε γραμμές πάνω στα μπισκότα χωρίς όμως να κόβουμε την ζύμη μας μέχρι κάτω.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καστανή ζάχαρη .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.
Μυστικά
1).Μπορούμε να βάλουμε και λευκή ζάχαρη αντί για καστανή. Ωστόσο, εδώ χρησιμοποιήσαμε
καστανή ζάχαρη και για να έχουμε ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα αλλά και για πιο
τραγανά μπισκότα.
2). Μπορούμε επίσης να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!