Μηλόπιτα με λάδι!(χωρίς μίξερ) | Aspas_recipes

Μηλόπιτα με λάδι!(χωρίς μίξερ)

milopita-me-elaiolado
 
Πεντανόστιμη αφράτη και πολύ λαχταριστή μηλόπιτα με ελαιόλαδο και τόσο νόστιμη που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας !Οικονομική συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας. Χωρίς μίξερ , με ένα απλό ανακάτεμα σε ένα μπολ .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες 

milopita-me-elaiolado1

milopita-me-elaiolado2

Για την εύκολη μηλόπιτα χωρίς μίξερ θα χρειαστούμε :

Υλικά για ταψί 28-30 εκατοστών

200 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 

80 ml  φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

3 αυγά

250 γραμμάρια ζάχαρη 

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

15 γραμμάρια μπέικιν 

4 -6 μήλα μεγάλα 

milopita-me-elaiolado3

Οδηγίες 

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια.

Κόβουμε τα μήλα σε χοντρά κομμάτια , τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με τον χυμό μισού λεμονιού ανακατεύοντας τα καλά για να μην μας μαυρίσουν.

Σε ένα μπολ  βάζουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη , την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

milopita-me-elaiolado4

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε και πάλι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

milopita-me-elaiolado5

Ρίχνουμε τα μήλα στην ζύμη αναμειγνύοντας τα ώστε να καλυφθούν από την ζύμη .

Σε ένα ταψί 28-30 εκατοστών στρώνουμε λαδόκολλα.

Μεταφέρουμε την ζύμη μας στο ταψί καλύπτοντας όλη την βάση του ταψιού .

milopita-me-elaiolado6

Ψήνουμε την #μηλόπιτα σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

milopita-me-elaiolado7

Αφαιρούμε από τον φούρνο , αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε σε κομμάτια .

milopita-me-elaiolado8

milopita-me-elaiolado9

milopita-me-elaiolado10

milopita-me-elaiolado11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments