Μπουγάτσα- μηλόπιτα με φύλλο κρούστας! | Aspas_recipes

Μπουγάτσα- μηλόπιτα με φύλλο κρούστας!

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas

Αν σου αρέσει η μπουγάτσα, και αν αγαπάς και την  μηλόπιτα , τότε με αυτή την συνταγή της μπουγατσομηλόπιτας θα ξετρελαθείς ! Ξεροψημένα φύλλα κρούστας , με αφράτη βελούδινη κρέμα και καραμελωμένα μήλα πραγματικά κάθε μπουκιά μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων στο στόμα σας.

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas1

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες

Για την νόστιμη #μπουγατσa #μηλόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά
340  γραμμάρια φύλλο κρούστας

150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas2

Για τα μήλα

25 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

4 μήλα καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους 1 εκ. 

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την κρέμα

750 ml γάλα

60 γραμμάρια  ψιλό σιμιγδάλι

50 γραμμάρια βούτυρο

100 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά, χτυπημένα

Για διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas3

Οδηγίες
Πριν ξεκινήσουμε αυτή τη συνταγή για την μπουγατσομηλόπιτα, βγάζουμε το φύλλο κρούστας  από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει   σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί.

Για την γέμιση με  μήλα
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα .Βάζουμε το βούτυρο και τα μήλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas4

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε  μέχρι να ενωθούν. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε  για 10 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία (εστία 7 )ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas5

Για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα με τα αυγά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε .

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas6

Προσθέτουμε  το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε  το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε  συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas7

Για την Μπουγάτσα
Τοποθετούμε  το ταψί κάθετα μπροστά μας. Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας στην μέση. Αλείφουμε κάθε φύλλο κρούστας με  βούτυρο ,τοποθετούμε τα φύλλα σταυρωτά έτσι ώστε τα φύλλα να προεξέχουν από όλες τις πλευρές του ταψιού.

Δηλαδή :
Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο και το τοποθετούμε καλύπτοντας στη βάση του ταψιού , αφήνοντας το φύλλο  να προεξέχει στην κάτω άκρη. 

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas8

Αλείφουμε με πινέλο άλλο ένα φύλλο  και το τοποθετούμε κάθετα στο ταψί, αφήνοντας το φύλλο  να προεξέχει στην επάνω άκρη. 

Αλείφουμε ένα άλλο φύλλο οριζόντια στο επάνω μισό του ταψιού , επιτρέποντας στη ζύμη να προεξέχει και στις δύο πλευρές. 

Αλείφουμε ένα άλλο φύλλο και τοποθετούμε  το οριζόντια στο κάτω μισό του ταψιού , επιτρέποντας επίσης να προεξέχει και στις δύο πλευρές. 

Συνεχίζουμε  αυτή τη διαδικασία στρώσης με άλλα τέσσερα φύλλα . 

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas9

Απλώνουμε  ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τα φύλλα  χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Τοποθετούμε  τα μήλα ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα. 

Γυρνάμε όλα τα φύλλα που προεξέχουν ένα ένα προς τα μέσα πάνω από την κρέμα .

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas10

Αλείφουμε ένα φύλλο  με βούτυρο το σουρώνουμε και το τοποθετούμε  πάνω από τα φύλλα.

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas11

Επαναλαμβάνουμε  με τα υπόλοιπα  φύλλα ζύμης. Αλείφουμε με βούτυρο και κόβουμε την μπουγάτσα σε 12 τετράγωνα. 

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas12

Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε την μπουγάτσα να χλιαρύνει λίγο  για πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα. 

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas13

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas14

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas15

Η μπουγάτσα απολαμβάνεται καλύτερα ζεστή αλλα και σε θερμοκρασία δωμάτιου είναι όνειρο!

mpougatsa-milopita-me-filla-kroustas16

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments