Πανακότα με ρόφημα καρύδας! | Aspas_recipes

Πανακότα με ρόφημα καρύδας!

 pannacotta-karyda8

Εύκολη και γρήγορη πανακότα με ρόφημα καρύδας , ένα ελαφρύ επιδόρπιο . Φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα με πολύ λίγα υλικά !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για pannacotta

pannacotta-karyda1

Για την #pannacotta με καρύδα θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 λίτρο ρόφημα καρύδας 

80 γραμμάρια ζάχαρη

2 βανίλιες σε σκόνη

20 γραμμάρια ζελατίνη σε φύλλα

Επικάλυψη

μέλι

ψημένο ινδοκάρυδο*

pannacotta-karyda2

Οδηγίες 

Σε ένα μπολάκι βάζουμε κρύο νερό βρύσης πόσιμο . Ρίχνουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης.

Αφήνουμε για 5 λεπτά τις ζελατίνες στο νερό να λιώσουν.

pannacotta-karyda3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την  ζάχαρη και το ρόφημα καρύδας . 

Τοποθετούμε στην φωτιά σε μεσαία ένταση (εστία 7 ) και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται το μείγμα στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα.

pannacotta-karyda4

Ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά με σύρμα χειρός. Την στιγμή που το μείγμα γάλακτος αρχίζει και βγάζει ατμούς αφαιρούμε από την φωτιά . Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

pannacotta-karyda5

Σε  μια φόρμα της επιλογής μας (ιδανικά φόρμα σιλικόνης ) αφού πρώτα την βρέξουμε με νερό ρίχνουμε το καυτό μείγμα -πανακότα .

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να χλιαρύνει, κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να σφίξει.

pannacotta-karyda6

Όταν σφίξει το γλυκό μας αφαιρούμε από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.

Σερβίρουμε την πανακότα με μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού , ή με μέλι και ψημένο ινδοκάρυδο

pannacotta-karyda7

* για το ψημένο ινδοκάρυδο, τοποθετούμε 30 γραμμάρια ινδοκάρυδο σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 5-10 λεπτά - (προσοχή παίρνει πολύ εύκολα χρώμα και καίγεται.)

pannacotta-karyda9

pannacotta-karyda

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments