Pannacotta καρύδας με μέλι νηστίσιμη ! | Aspas_recipes

Pannacotta καρύδας με μέλι νηστίσιμη !

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh

Ελαφρύ, νόστιμο ,γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο για όλες τις ώρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή για να παγώσει και να σφίξει.! Τόσο απλό και τόσο νόστιμο !!! 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για pannacotta 

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh1

 Για την νηστίσιμη panna- cotta θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 λίτρο ρόφημα καρύδα χωρίς προσθήκη ζάχαρης 

4 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αγαρ-αγαρ (φυτική ζελατίνη )

1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια 

150 γραμμάρια μέλι 

Ακόμα

Μέλι για το σερβίρισμα

*Ψημένο ινδοκάρυδο για πασπάλισμα  

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh2
Οδηγίες 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το μέλι και το αγάρ αγάρ (φυτική ζελατίνη ).

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh3

Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το μέλι και η ζελατίνη .

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh4

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα .

Όταν το μείγμα μας αρχίζει να βγάζει ατμούς αποσύρουμε από την φωτιά. 

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh5

Δεν θα πήξει στην φωτιά αλλά στο ψυγείο. Ωστόσο χρειάζεται να γίνει το μείγμα μας καυτό για να ενεργοποιηθεί η ζελατίνη και βάζοντας το στο ψυγείο να σφίξει . 

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh6 pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh7

Τοποθετούμε σε φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

Βγάζουμε την πανακότα από το ψυγείο , σερβίρουμε  και πασπαλίζουμε με ψημένη καρύδα και μέλι . 

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh8

* για το ψημένο ινδοκάρυδο, τοποθετούμε 30 γραμμάρια ινδοκάρυδο σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 5-10 λεπτά - (προσοχή παίρνει πολύ εύκολα χρώμα και καίγεται.)

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh9

pannacotta-karyda-me-meli-nistisimh10


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments