Νόστιμη μουσταλευριά που γίνεται γρήγορα με 2 μόνο υλικά ! Από τα πιο νόστιμα γλυκά κατά την περίοδο που συλλέγεται ο μούστος.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με μούστο
Υλικά
500 ml λευκό μούστο έτοιμο κομμένο για χρήση
40 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
50 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά ) αν ο μούστος δεν είναι γλυκός
Για το γαρνίρισμα
Καβουρδισμένα ή ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Καρύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι
Κανέλα τριμμένη
Οδηγίες
Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μούστο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβώλους.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, καρυδόψιχα, σουσάμι και κανέλα.
Αφήνουμε τη μουσταλευριά να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
0 comments