Νηστίσιμα μπισκότα με μαρμελάδα!!! | Aspas_recipes

Νηστίσιμα μπισκότα με μαρμελάδα!!!

nhstisima-mpiskota-me-marmelada

Νηστίσιμα μπισκοτάκια αφρός όλο νοστιμιά!! Χωρίς μίξερ και χωρίς αυγά ετοιμάζουμε  αυτά τα μπισκοτάκια εύκολα και γρήγορα. Μπορούμε  να τα απολαύσουμε  σκέτα ή ενώνοντας τα μπισκότα με μαρμελάδα  σαν πτι-φουρ.

 Δείτε περισσότερες Συνταγές με νηστίσιμα γλυκά

nhstisima-mpiskota-me-marmelada1

Για τα #νηστίσιμά #μπισκότα με μαρμελάδα θα χρειαστούμε :

Υλικά

250 γραμμάρια φυτικό βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου

80 ml χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) 

1  βανίλια

120 γραμμάρια ζάχαρη

1.5  κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

400-450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Ακόμα

Μαρμελάδα με βανίλιες ή μαρμελάδα της επιλογής σας 

nhstisima-mpiskota-me-marmelada2

Οδηγίες

Σε ένα μπολ  βάζουμε το βιτάμ με την ζάχαρη και ανακατεύουμε  δυνατά με σύρμα χειρός.
(Μπορούμε και με το μίξερ ).

Προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό πορτοκαλιού. 

nhstisima-mpiskota-me-marmelada3

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε πως ο χυμός και το βιτάμ  δεν αναμειγνύονται εύκολα. Αυτό διορθώνετε μόλις προσθέσουμε το αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ανάλογα την σύσταση και την απορροφητικότητα του άλευρού που χρησιμοποιούμε μπορεί να χρειαστεί 50 γραμμάρια παραπάνω .

Προσθέτουμε σταδιακά (σιγά-σιγά) τα 400 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια προσθέτουμε ως 50 γραμμάρια παραπάνω.

nhstisima-mpiskota-me-marmelada4

Η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια. 

Τυλίγουμε την ζύμη μας σε μεμβράνη και την τοποθετούμε  στο ψυγείο για 30 λεπτά. (μπορούμε και για παραπάνω ώρα ).

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και την βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα. Καλύπτουμε με ένα ακόμα κομμάτι λαδόκολλα και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο. 

Την υπόλοιπη ζύμη την διατηρούμε στο ψυγείο .

nhstisima-mpiskota-me-marmelada5

nhstisima-mpiskota-me-marmelada6

Με ένα κουπ-πατ ή ποτήρι  -βουτάμε κάθε φορά το κουπ-πατ στο αλεύρι  τινάζουμε  το περίσσιο αλεύρι και κόβουμε σχέδια της επιλογής μας .

nhstisima-mpiskota-me-marmelada7

nhstisima-mpiskota-me-marmelada8

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. ( όσο πιο λεπτό θα είναι το πάχος της ζύμης τόσο πιο τραγανά γίνονται τα μπισκότα αλλα και τόσο πιο εύκολα μπορούν να σπάσουν.)

Επιλέγουμε λοιπόν η ζύμη μας να μην είναι πολύ παχιά. Επίσης δεν ξεχνάμε πως τα μπισκότα θα φουσκώσουν ελαφρά στον φούρνο .

nhstisima-mpiskota-me-marmelada9

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη  που διατηρούμε  στο ψυγείο .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες .

nhstisima-mpiskota-me-marmelada10

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά και κατόπιν διακοσμούμε με μαρμελάδα αν θέλουμε - μπορούμε να τα αφήσουμε και σκέτα .

Παίρνουμε ένα μπισκότο χωρίς τρύπα και βάζουμε λίγη μαρμελάδα. Αχνίζουμε τα μπισκότα με τρύπα και κατόπιν το τοποθετούμε πάνω από το μπισκότο -βάσης που αλείψαμε με μαρμελάδα.

nhstisima-mpiskota-me-marmelada11

Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μαρμελάδα και γεμίζουμε την τρύπα του μπισκότου. Μπορούμε να γεμίσουμε τα μπισκότα και με κουταλάκι. Η σακούλα ζαχαροπλαστικής βέβαια  μας βοηθάει στο να μην λερώσουμε την επιφάνειά του μπισκότου.

nhstisima-mpiskota-me-marmelada12

Διατηρούμε τα μπισκότα σε μεταλλικό σκεύος που κλείνει πολύ καλά.
(Από την υγρασία και την ζέστη τα μπισκότα ενδέχεται να μαλακώσουν εάν δεν είναι αποθηκευμένα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. )

nhstisima-mpiskota-me-marmelada13  nhstisima-mpiskota-me-marmelada14

nhstisima-mpiskota-me-marmelada15

nhstisima-mpiskota-me-marmelada16

nhstisima-mpiskota-me-marmelada17

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments