Μηλόπιτα όλο μήλο ! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα όλο μήλο !

mhlopita-olo-mhlo

 Μηλόπιτα όλο μήλο όλο άρωμα και γεύση! Πολύ απλή στην  παρασκευή της αφού στην ουσία ετοιμάζουμε ένα χυλό, ρίχνουμε μέσα τα πολύ λεπτοκομμένα κομμάτια μήλου και ψήνουμε.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μηλόπιτες

mhlopita-olo-mhlo1

Για την πολύ εύκολη #μηλόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά

4 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη

μια τσιμπιά  αλάτι

40 γραμμάρια  λιωμένο βούτυρο

200 ml γάλα

200 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο 

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 βανίλια

Για την γέμιση 

5 μεγάλα μήλα ή 7 μεσαία

Επικάλυψη 

20 γραμμάρια  λιωμένο βούτυρο

mhlopita-olo-mhlo2

Οδηγίες 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός ή με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και  την βανίλια.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, την κανέλα και το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο. 

mhlopita-olo-mhlo3

Προσθέτουμε  σταδιακά όλα τα μήλα στην ζύμη  ανακατεύοντας  απαλά για να μην σπάσουν τα μήλα.

Ελέγχουμε ότι   κάθε κομμάτι μήλου έχει καλυφθεί από την ζύμη.

mhlopita-olo-mhlo4

Αλείφουμε μια φόρμα ή ένα ταψάκι (24 cm)  με λάδι. Στρώψνουμε λαδόκολλα.

Τοποθετούμε  προσεκτικά την ζύμη μας. Χτυπάμε το ταψάκι μας πάνω στον πάγκο για να μην μείνουν τυχόν κενά σημεία  μέσα στο ταψάκι.

Ρίχνουμε από πάνω  20 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου.

mhlopita-olo-mhlo5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο για περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις .

Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας και ξεφορμάρουμε .

mhlopita-olo-mhlo6

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε .

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση !!!

mhlopita-olo-mhlo7

mhlopita-olo-mhlo8

mhlopita-olo-mhlo9

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments