Εύκολη τάρτα με βάση γιαουρτιού, μέλι και καρύδια ! | Aspas_recipes

Εύκολη τάρτα με βάση γιαουρτιού, μέλι και καρύδια !

tarta-me-giaoyrti

Αν σου αρέσει  το γιαούρτι  και το λεμόνι τότε αυτή η τάρτα είναι για σένα .

Εύκολη τάρτα σε λίγα λεπτά. Νόστιμη χωρίς πολλά λιπαρά και θερμίδες με γεύση γιαουρτιού και μέλι. Η συνταγή δεν περιέχει αλεύρι.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για τάρτες-τούρτες 

tarta-me-giaoyrti1

Για την πολύ εύκολη #τάρτα #γιαουρτιού θα χρειαστούμε :

Υλικά για το παντεσπάνι 

400 γραμμάρια  γιαούρτι (εγώ έβαλα στραγγιστό 2%)

4 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη

50 γραμμάρια corn flour

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα λεμονιού από 1-2 λεμόνια

Υλικά για επικάλυψη 

1 φακελάκι σκόνη σαντιγί Garni Γιώτης 

200 ml κρύο γάλα.

Ακόμα 

Φράουλες (προαιρετικά)

μέλι 

καρύδια 

tarta-me-giaoyrti2

Οδηγίες

Σε δύο  μπολ διαχωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας και να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

tarta-me-giaoyrti3

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ (corn flour ) και ανακατεύουμε ξανά με σύρμα χειρός .

Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ κια ανακατεύουμε .

Αφήνουμε το μπολ μας για λίγο στην άκρη.

Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

tarta-me-giaoyrti4

Ενώνουμε τα δύο μείγματα .

Πιάνουμε 2 κουταλιές από την μαρέγκα και τις ρίχνουμε στο μπολ  γιαουρτιού.

Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα μας. 

Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές για να μην χάσουμε τον όγκο των αυγών και ξεφουσκώσει το μείγμα μας. 

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ενσωματωθεί όλη η μαρέγκα μας στην ζύμη γιαουρτιού.

tarta-me-giaoyrti5

Σε ένα ταψάκι ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24- 26 εκατοστών στρώνουμε λαδόκολλα.

tarta-me-giaoyrti6

Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψάκι. Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η ζύμη. 

Ψήνουμε την ζύμη μας σε προθερμασμένο φούρνο , στις αντιστάσεις , στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά  στην πρώτη σχάρα από κάτω .

tarta-me-giaoyrti7

Κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το αφαιρέσουμε από την φόρμα.

Ετοιμάζουμε την σαντιγί

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την σκόνη σαντιγί με το γάλα μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

tarta-me-giaoyrti8

Καθώς περνάει η ώρα θα δούμε ότι  το παντεσπάνι μας έχει ξεφουσκώσει  ελαφρώς στο κέντρο και έχει δημιουργηθεί μια ωραία πτυχή για να τοποθετήσουμε την σαντιγί μας . 

tarta-me-giaoyrti9

Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε  από το ταψάκι , αφαιρούμε την λαδόκολλα και τοποθετούμε την σαντιγί.

tarta-me-giaoyrti10

Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της τάρτας με σπάτουλα, στολίζουμε περιμετρικά με φράουλες αν θέλουμε και πασπαλίζουμε  ψιλοτριμμένο καρύδι .

tarta-me-giaoyrti11

Ρίχνουμε αν θέλουμε μέλι , κόβουμε και σερβίρουμε. 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

tarta-me-giaoyrti12

tarta-me-giaoyrti13

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments