Χταπόδι βραστό με ξίδι λουκούμι!!! | Aspas_recipes

Χταπόδι βραστό με ξίδι λουκούμι!!!

xtapodi-vrasto-me-xidi

Ο τέλειος μεζές  το βραστό χταποδάκι μαζί με τη δάφνη, τη ρίγανη και το ξύδι κάνουν έναν συνδυασμό πεντανόστιμο και μυρωδάτο που όλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το βράσιμο του χταποδιού. Γίνεται με φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι. Σερβίρετε αυτό το μεζέ όλο το χρόνο και σίγουρα θα κερδίσετε εντυπώσεις! Διατηρείται στο ψυγείο μετά το μαγείρεμα για πολλές εβδομάδες.

Δείτε περισσότερες Σαρακοστιανές Συνταγές 

xtapodi-vrasto-me-xidi1

Για το βραστό χταπόδι με ξίδι θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι γύρω στο 1 1/2 - 2 κιλά

200 ml παρθένο ελαιόλαδο

200 ml ξίδι από κρασί

200 ml λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο

Για το σερβίρισμα

1 κουταλιά σούπας ρίγανη, ελαιόλαδο

xtapodi-vrasto-me-xidi2

Οδηγίες

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξυδάτο, αφού καθαρίσουμε το χταπόδι.

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Βάζουμε πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα ίσα που να το χωράει, τοποθετώντας το με την κουκούλα προς τα πάνω.

Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.

xtapodi-vrasto-me-xidi4

Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά από την ώρα που θα πάρει βράση το χταπόδι, περίπου για 40΄  ή έως ότου μαλακώσει το χταπόδι (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

xtapodi-vrasto-me-xidi5

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Μόλις κρυώσει, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές.

xtapodi-vrasto-me-xidi6

Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένο για πολλές εβδομάδες.

Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

xtapodi-vrasto-me-xidi7

xtapodi-vrasto-me-xidi8

Συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments