Μηλόπιτα-κέικ νηστίσιμη όλο μήλο !! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα-κέικ νηστίσιμη όλο μήλο !!

mhlopita-keik-nhstisimh

Πεντανόστιμη αφράτη μηλόπιτα όλο μήλο. Αυτό το κέικ είναι πολύ ζουμερό και αφράτο λόγω της υγρασίας που προσδίδουν τα μήλα στην ζύμη. Ο συνδυασμός με τα καρύδια και την κανέλα πραγματικά το απογειώνει.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Νηστίσιμα γλυκά 


Για την #νηστίσιμη #μηλόπιτα θα χρειαστούμε :

Για τη ζύμη:

200 ml λάδι 

ξύσμα από 2 πορτοκάλια 

2 βανίλιες

180 ml χυμό πορτοκαλιού

200 γραμμάρια ζάχαρη

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά σούπας   μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 

mhlopita-keik-nhstisimh2

Για τη γέμιση:

400 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα

2  κουταλιές σούπας  χυμό λεμονιού

150 γραμμάρια ζάχαρη 

100 γραμμάρια καρύδια (προαιρετικά)   

100 γραμμάρια σταφίδες (προαιρετικά )

1 κουταλάκι γλυκού  κανέλα 

Ακόμα (προαιρετικά )

2 μήλα μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες 

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή  

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

mhlopita-keik-nhstisimh16

Οδηγίες για την ζύμη 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.  Αναμιγνύουμε την σόδα με τον χυμό πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά το αλεύρι. Έχουμε μια ζύμη σφιχτή.

mhlopita-keik-nhstisimh5

Ετοιμάζουμε τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια και κατόπιν κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη , τα καρύδια , την κανέλα , τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Στην ζύμη του κέικ προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα.

Η ζύμη μας είναι αρκετά σφιχτή αλλα μην σας ανησυχεί αυτό.

Στρώνουμε ένα ταψάκι  με λαδόκολλα 26 εκατοστών και τοποθετούμε την ζύμη μας. Στρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια του κέικ.

Αν θέλουμε πλένουμε καλά και κόβουμε 2 μήλα σε λεπτές φέτες μαζί με την φλούδα.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την άσπρη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τις φέτες μήλου στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με το μείγμα  ζάχαρης .

mhlopita-keik-nhstisimh11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας. Κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας στο κέντρο της μηλόπιτας - αν βγει στεγνό τότε η μηλόπιτα μας είναι έτοιμη. 

mhlopita-keik-nhstisimh12

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε την μηλόπιτα μας .Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη ελαφρά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

mhlopita-keik-nhstisimh13

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments