Νηστίσιμη Σιροπιαστή χαλβαδόπιτα όνειρο !!!

xalvadopita-siropiasti

Νηστίσιμη σαρακοστιανή χαλβαδόπιτα με ελαφρύ σιροπάκι , μπουκιά και συχώριο! Εύκολη πίτα με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. 

Με έτοιμο φύλλο κρούστας  σουσάμι και  #χαλβά του Μπακάλη σε λίγα λεπτά έχετε ένα πολύ νόστιμο νηστίσιμο γλυκό.

Δείτε Περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές

xalvadopita-siropiasti1

Για την #Νηστίσιμη #σιροπιαστή #χαλβαδόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικα φύλλα κρούστας (6 φύλλα )

500 γρ. χαλβά(ό,τι γεύση μας αρέσει)

σπορέλαιο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1 κούπα ζάχαρη καστανή ή λευκή περίπου για το πασπάλισμα των φύλλων

100 γραμμάρια σουσάμι για την επιφάνεια της πίτας

Σιρόπι 

3 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1-2 φέτες λεμόνι

1-2 ξυλάκια κανέλας

xalvadopita-siropiasti2 

Οδηγίες

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό τις φέτες λεμονιού και την κανέλα.

Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά μετά το σημείο βρασμού.

xalvadopita-siropiasti3

Για την πίτα 

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με διαστάσεις 35x25  και στρώνουμε ένα φύλλο.

Το λαδώνουμε με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

xalvadopita-siropiasti4

Κάνουμε το ίδιο και με το επόμενο φύλλο.

xalvadopita-siropiasti5

Στρώνουμε το 3ο φύλλο και με το χέρι μας τρίβουμε το χαλβά να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

xalvadopita-siropiasti6

Γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα λαδώνουμε .

xalvadopita-siropiasti7

Συνεχίζουμε με άλλα 2 φύλλα τοποθετώντας τα ελαφρώς σουρωμένα.

xalvadopita-siropiasti8

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη κάθε φύλλο .

xalvadopita-siropiasti9

Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο αφού το λαδώσουμε και πασπαλίσουμε με το σουσάμι.

xalvadopita-siropiasti10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μισή ώρα (ανάλογα τον φούρνο ) ή μέχρι να δούμε ότι η πίτα μας έχει ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια.

xalvadopita-siropiasti11

Σιροπιάζουμε την καυτή πίτα μας με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι για  ωρίτσα. 

xalvadopita-siropiasti12

xalvadopita-siropiasti13

Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να

 μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments