Κέικ με άλειμμα μπισκότου (lotus biscoff cake )! | Aspas_recipes

Κέικ με άλειμμα μπισκότου (lotus biscoff cake )!

lotus-biscoff-cake 

Αφράτο , φουσκωτό , μαλακό και λαχταριστό κέικ με άλειμμα μπισκότου . Μια ξεχωριστή γεύση για το κέικ σας . 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

lotus-biscoff-cake2

Για το πολύ νόστιμο κέικ με biscoff spread θα χρειαστούμε :

Υλικά

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

1 νεροπότηρο  ζάχαρη  (220 γραμμάρια )

1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο (220 ml)
 
1 νεροπότηρο  Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό (220 ml)

2.5 νεροπότηρα  αλεύρι (300-320 γραμμάρια )

1 μπέικιν

1 βανίλια 

Ακόμα
5-6 κουταλιές σούπας άλειμμα μπισκότου  biscoff  στην ζύμη του κέικ ή Μερέντα

 Επικάλυψη 
4 κουταλιές σούπας άλειμμα μπισκότου biscoff sread αραιωμένο με 2 κουταλιές σούπας γάλα
τριμμένο μπισκότο lotus biscoff

lotus-biscoff-cake3

Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη  ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια .

Ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με τη πορτοκαλάδα  διαδοχικά.

lotus-biscoff-cake4

Τοποθετούμε την ζύμη του κέικ μας σε φόρμα για κέικ 24 εκατοστών βουτυρο-αλευρωμένη .

Περιμετρικά ρίχνουμε το άλειμμα μπισκότου και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα ξυλάκι ή μαχαίρι.

lotus-biscoff-cake5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 175 για 50 σχεδόν λεπτά .

Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας , αφαιρούμε από την φόρμα και  τοποθετούμε σε σχάρα.

lotus-biscoff-cake6

lotus-biscoff-cake7

Περιχύνουνε το κέικ με το άλειμμα μπισκότου . Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

lotus-biscoff-cake10

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε .

lotus-biscoff-cake11

lotus-biscoff-cake12

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

lotus-biscoff-cake13

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε

συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments