Τάρτα με μανιτάρια και ροκφόρ φανταστική !!

tarta-me-manitaria-kai-rokfor

Νόστιμη αλμυρή τάρτα σε έναν απίθανο συνδυασμό μανιταριών και τυρί ροκφόρ. Αν αγαπάτε τις αλμυρές τάρτες είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε. 

Δείτε ακόμα Αλμυρή γαλατόπιτα  Πίτα δίχως φύλλο  / Κις Λωρέν 

tarta-me-manitaria-kai-rokfor1

Για ταρτιέρα 21χ21 εκατοστά 

Για τη ζύμη της τάρτας

Υλικά

100 ml νερό

30 ml βούτυρο

70 ml ελαιόλαδο

¼ κουταλιά γλυκού αλάτι

250 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

10 γραμμάρια  baking powder

tarta-me-manitaria-kai-rokfor3

Για τη γέμιση

Υλικά

250 γρ μανιτάρια 

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

¼ κουταλιά γλυκού αλάτι

2 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 αυγό μεγάλο

70  γρ ροκφόρ ή μπλε τυρί 

1 κουταλιά σούπας πράσινο κρεμμυδάκι φρέσκο, σε ροδέλες λεπτές

Γλυκιά πάπρικα, για χρώμα

tarta-me-manitaria-kai-rokfor4

Οδηγίες 

Ετοιμάζουμε  τη ζύμη

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις .

Βάζουμε  σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί το νερό, το λάδι και το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την φωτιά.

Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι με το baking powder, όλο μαζί. 

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε  όσο χρειάζεται για να βραχεί το αλεύρι και να γίνει μια μπάλα. 

Αφαιρούμε από την φωτιά και τοποθετούμε   τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας.

tarta-me-manitaria-kai-rokfor5

Ετοιμάζουμε  την τάρτα

Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μέσα στην ταρτιέρα, προσέχοντας να καλύψουμε και  τα πλαϊνά τοιχώματα.  

Τρυπάμε  με πιρούνι όλη την βάση .

tarta-me-manitaria-kai-rokfor6

Καλύπτουμε  με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε  με ξερά όσπρια ή ρύζι. 

Ψήνουμε  για 15 -20  λεπτά ανάλογα τον φούρνο . Αφαιρούμε  το χαρτί με τα όσπρια  και ψήνουμε  για άλλα 15 -20 λεπτά.

tarta-me-manitaria-kai-rokfor7

Ετοιμάζουμε  τη γέμιση

Όσο ψήνεται η θήκη της τάρτας, ετοιμάζουμε την γέμιση . 

Ξεχωρίζουμε τα κεφαλάκια των μανιταριών από τα ποδαράκια.

Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών .

tarta-me-manitaria-kai-rokfor7

Σοτάρουμε  τα μανιτάρια (τα κεφαλάκια και τα ποδαράκια )με το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, να πάρουν χρώμα. 

Χαμηλώνουμε  τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, σβήνουμε  με το κρασί και αφήνουμε  να χάσουν την υγρασία τους και να γλασαριστούν, ανακατεύοντας τακτικά.

Χτυπάμετο αυγό με την κρέμα γάλακτος, με ένα πιρούνι, να ομογενοποιηθούν. 

tarta-me-manitaria-kai-rokfor8

Βγάζουμε  την τάρτα από το φούρνο. Τοποθετούμε τα κεφαλάκια των μανιταριών με την σειρά για να έχουμε ωραία εμφάνιση.

tarta-me-manitaria-kai-rokfor9

Σκορπάμε  κομματάκια τυριού  ανάμεσα. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών, ανάμεσα στα μανιτάρια. Απλώνουμε  τις ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε  με την πάπρικα.

tarta-me-manitaria-kai-rokfor10

Τοποθετούμε  την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να γίνει σταθερή η κρέμα.

tarta-me-manitaria-kai-rokfor11

Αν οι άκρες της τάρτας έχουν πάρει ήδη χρώμα, καλύψτε τις -πριν ψήσετε την κρέμα- με 

λωρίδες αλουμινόχαρτου.

tarta-me-manitaria-kai-rokfor12

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

tarta-me-manitaria-kai-rokfor13

tarta-me-manitaria-kai-rokfor14

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε

 συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments