Εύκολη γαλατόπιτα σε αλμυρή εκδοχή με λίγα υλικά εντυπωσιάζει πραγματικά και εξαφανίζεται στο λεπτό.
Για αυτήν την πρωτότυπη αλμυρή γαλατόπιτα θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 αυγά μεγάλα
300 γρ φέτα θρυμματισμένη ή έτοιμο τρίμμα
αλάτι, πιπέρι
1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό- για το άλειμμα
λίγα τριμμένα κίτρινα τυριά(προαιρετικά)
Οδηγίες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σιμιγδάλια με το γάλα και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπόλ και τα ρίχνουμε γρήγορα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα. Προσθέτουμε και τυριά τριμμένα να θέλουμε -εγώ έβαλα- .
Αδειάζουμε το μείγμα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το άλειμμα κρόκου-αυγού κια λίγα κίτρινα τυριά ακόμα αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις στην πρώτη σχάρα από κάτω για περίπου 40-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments