Πρωτότυπη αλμυρή γαλατόπιτα | Aspas_recipes

Πρωτότυπη αλμυρή γαλατόπιτα

prvtotyph-almyrh-galatopita

Εύκολη γαλατόπιτα σε αλμυρή εκδοχή με λίγα υλικά εντυπωσιάζει πραγματικά και εξαφανίζεται στο λεπτό.

Για αυτήν την πρωτότυπη αλμυρή γαλατόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 λίτρο γάλα

4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό

4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

2 αυγά μεγάλα

300 γρ φέτα θρυμματισμένη ή έτοιμο τρίμμα

αλάτι, πιπέρι

1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό- για το άλειμμα

λίγα τριμμένα κίτρινα τυριά(προαιρετικά)

galatopita-almyrh

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σιμιγδάλια με το γάλα και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

almyrh-galatopita-vima-vima

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπόλ και τα ρίχνουμε γρήγορα μέσα στην κατσαρόλα.  Ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα. Προσθέτουμε και τυριά τριμμένα να θέλουμε -εγώ έβαλα- .

almyrh-galatopita-theikh

Αδειάζουμε το μείγμα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το άλειμμα κρόκου-αυγού κια λίγα κίτρινα τυριά ακόμα αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις στην πρώτη σχάρα από κάτω για περίπου 40-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Καλή σας επιτυχία !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

 για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




0 comments