Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σπιτική κρέμα της μαμάς!

glyko-me-mpiskota-kai-krema

Πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου με σπιτική κρέμα και μπισκότα. Ένα μαμαδίστικο γλυκό το όποιο θα σας φέρει αναμνήσεις από άλλες εποχές τότε που τρώγαμε κρεμούλα με μπισκότα στο μπολάκι , ξέγνοιαστα αθώα χρόνια. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με γλυκά ψυγείου

glyko-me-mpiskota-kai-krema

Για το εύκολο #γλυκό ψυγείου με σπιτική κρέμα θα χρειαστούμε :

Υλικά για ένα πυρέξ 

Για την βάση 

1  πακέτο μπισκότα τύπου πτιμπερ

Για την κρέμα 

1 λίτρο γάλα φρέσκο ζεστό 

125 γραμμάρια βούτυρο (μισή πλάκα )

1 νεροπότηρο αλεύρι (120 γραμμάρια )

1 νεροπότηρο ζάχαρη (200 γραμμάρια  )

2 βανίλιες σε σκόνη 

ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού (προαιρετικά )

Για τη διακόσμηση

Καραμελωμένα αμύγδαλα

glyko-me-mpiskota-kai-krema2

Οδηγίες

Στρώνουμε τα μπισκότα στην βάση του πυρέξ μας είτε σπασμένα σε κομμάτια είτε ολόκληρα.

Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα μας.

glyko-me-mpiskota-kai-krema3

Για την κρέμα 

Σε μια κατσαρόλα  και σε μεσαία φωτιά (σε εστία 6-7 )ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όπως όταν κάνουμε μπεσαμέλ για τα φαγητά μας.

Προσθέτουμε το γάλα, κατά το 1/3  ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και με γρήγορες κινήσεις   έτσι ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι με το γάλα  και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

glyko-me-mpiskota-kai-krema4

Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα την ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες η κρέμα και να πήξει.  

Όταν η κρέμα αρχίσει να κάνει φουσκάλες αφήνετε 1 λεπτό ακόμα πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει.

glyko-me-mpiskota-kai-krema5

Όπως είναι καυτή η κρέμα μας την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα . 

glyko-me-mpiskota-kai-krema6 glyko-me-mpiskota-kai-krema7

Διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι αρκετά χλιαρή 

Κατόπιν τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο  .

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη (50 γραμμάρια) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε αφήνουμε να γίνει καραμέλα. Αφού καραμελώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μικρή ποσότητα τριμμένο αμύγδαλο (50 γραμμάρια  ) και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να πάει παντού η καραμέλα.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Κατόπιν σπάμε σε κομμάτια την καραμέλα ή την βάζουμε στο μούλτι να γίνει τρίμματα.

Απλώνουμε πάνω από το γλυκό

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

glyko-me-mpiskota-kai-krema8

Συμβουλές

1). Η κρέμα μας δεν περιέχει αυγά. 

2 ). Δεν βρέχουμε τα μπισκότα μας με κάποιο υγρό ( π.χ σιρόπι, χυμό ή γάλα) . Τα μπισκότα από την καυτή κρέμα και την υγρασία του ψυγείου θα μαλακώσουν .

3). Καλό θα ήταν το γάλα μας να είναι ζεστό (να έχε πάρει μια βράση )πριν το ρίξουμε στο αλεύρι για να μην μας σβολιάσει η κρέμα.

4).Ακόμα και να σας σβολιάσει όμως το αλεύρι μην ανησυχείτε καθώς μπορούμε να περάσουμε την κρέμα από κόσκινο  και έτσι θα απομακρυνθούν όλοι οι ανεπιθύμητοι σβώλοι.

5). Εγώ αντί για μπισκότα χρησιμοποίησα κουραμπιέδες που είχα καλά διατηρημένους σε μεταλλικό σκεύος.

glyko-me-mpiskota-kai-krema9

glyko-me-mpiskota-kai-krema10

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες

για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments