Προφιτερόλ αυθεντικό ζαχαροπλαστείου!

profiterol-paradosiako 

Παραδοσιακό αυθεντικό προφιτερόλ με συνταγή ζαχαροπλαστείου . Ένα προφιτερόλ που όταν το δοκιμάσετε  δεν θα ξαναφάτε άλλο προφιτερόλ.

Δείτε ακόμα Εύκολο προφιτερόλ  οικογενειακό και ατομικό 

profiterol-paradosiako2

Για να φτιάξουμε το παραδοσιακό προφιτερόλ χρειαζόμαστε:

1.)Σουδάκια

2.)Κρέμα ζαχαροπλαστικής

3.)Σάλτσα σοκολάτας

profiterol-paradosiako3

 Για τα σουδάκια χρειαζόμαστε :

Υλικά

150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες

100 γρ. νερό

80 γρ. βούτυρο αγελάδας

1 κ.γ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη (περίπου ½ κ.σ.)

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. αβγά (περίπου 5 αβγά μεσαίου μεγέθους – για να είμαστε σίγουροι, τα ζυγίζουμε)

Πατήστε για να δείτε αναλυτικά πως φτιάχνουμε σουδάκια

Για να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής χρειαζόμαστε :

Υλικά

500 ml γάλα

3 κρόκους αυγών 60 γρ 

80 γρ ζάχαρη

40 γρ αλεύρι

20 γρ νισεστέ ή κορν φλάουρ

Ακόμα

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί  

profiterol-paradosiako4

Οδηγίες 

Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετείτε το κατσαρολάκι στην εστία.

Σε µπολ χτυπάμε µε σύρμα  τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναμειγνύουμε πολύ καλά µε το σύρμα.

Λίγο πριν βράσει το γάλα αποσύρουμε από  την φωτιά  και ρίχνουμε  ¾  ποτηριού  του  βρασμένου γάλακτος με ροή σαν κορδόνι στο μπολ ανακατεύοντας  πάρα πολύ γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. 

profiterol-paradosiako5

Όλο μαζί το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς για 5΄-6΄, μέχρι  η κρέμα να δέσει. 

Μόλις βράσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας τη βανιλίνη και το βούτυρο.

Τη μεταφέρουμε σε µπολ και καλύπτουμε ακουμπώντας επάνω στην επιφάνειά της μεμβράνη. Έτσι αποτρέπουμε τη δημιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέμα. 

profiterol-paradosiako6

Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι  να τη χρησιμοποιήσουμε.

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα, αφαιρούμε τη µμεμβράνη και µε το σύρμα ή στο μίξερ  την αφρατεύουµε ελαφρά προσθέτωντας 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένι σε σαντιγί .Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα γλυκά μας. 

profiterol-paradosiako7

Για να φτιάξουμε την σάλτσα σοκολάτας χρειαζόμαστε :

Υλικά

500 γρ γάλα

20 γρ νισεστέ ή κορν φλάουερ

75  γρ ζάχαρη 

125 γρ κουβερτούρα 

10 γρ κακάο 

Οδηγίες

Βάζετε το γάλα να πάρει μια βράση. 

Οπωσδήποτε κοσκινίζετε το κακάο με την ζάχαρη και το νισεστέ. 

Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε ¾  ποτηριού βρασμένου γάλακτος μέσα στο μπολ που έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει την ζάχαρη , το νισεστέ και το κακάο.

profiterol-paradosiako8

Μεταφέρουμε όλο μαζί το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα  και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

profiterol-paradosiako9

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα .Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει  και να γίνει όλο το μείγμα μια ωραία κρέμα.

profiterol-paradosiako10

Τοποθετούμε και πάλι μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.  Αφήνουμε να κρυώσει.

Παρουσίαση και σερβίρισμα

Αφού έχουν κρυώσει τα σουδάκια και οι κρέμες ,γεμίζουμε τα σου είτε με κορνε είτε κόβοντας τα στην μέση με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

profiterol-paradosiako11

Τοποθετούμε μερικές κουταλιές κρέμας ζαχαροπλαστικής στο μπόλ σερβιρίσματος και κατόπιν τοποθετούμε μερικά γεμιστά  σουδάκια .

profiterol-paradosiako12

Ανακατεύουμε με σύρμα την σάλτσα σοκολάτας να αφρατέψει και με μια κουτάλα καλύπτουμε τα σουδάκια από  πάνω με την σάλτσα σοκολάτας  .

Στολίζουμε και σερβίρουμε με σαντιγί  και τρίμμα κουβερτούρας η ξηρούς καρπούς.

profiterol-paradosiako13

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments