Παραδοσιακό αυθεντικό προφιτερόλ με συνταγή ζαχαροπλαστείου . Ένα προφιτερόλ που όταν το δοκιμάσετε δεν θα ξαναφάτε άλλο προφιτερόλ.
Δείτε ακόμα Εύκολο προφιτερόλ οικογενειακό και ατομικό
Για να φτιάξουμε το παραδοσιακό προφιτερόλ χρειαζόμαστε:
1.)Σουδάκια
2.)Κρέμα ζαχαροπλαστικής
3.)Σάλτσα σοκολάτας
Για τα σουδάκια χρειαζόμαστε :
Υλικά
150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
100 γρ. νερό
80 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 κ.γ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη (περίπου ½ κ.σ.)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. αβγά (περίπου 5 αβγά μεσαίου μεγέθους – για να είμαστε σίγουροι, τα ζυγίζουμε)
Πατήστε για να δείτε αναλυτικά πως φτιάχνουμε σουδάκια
Για να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής χρειαζόμαστε :
Υλικά
500 ml γάλα
3 κρόκους αυγών 60 γρ
80 γρ ζάχαρη
40 γρ αλεύρι
20 γρ νισεστέ ή κορν φλάουρ
Ακόμα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Οδηγίες
Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετείτε το κατσαρολάκι στην εστία.
Σε µπολ χτυπάμε µε σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναμειγνύουμε πολύ καλά µε το σύρμα.
Λίγο πριν βράσει το γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ¾ ποτηριού του βρασμένου γάλακτος με ροή σαν κορδόνι στο μπολ ανακατεύοντας πάρα πολύ γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά.
Όλο μαζί το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα σε μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς για 5΄-6΄, μέχρι η κρέμα να δέσει.
Μόλις βράσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας τη βανιλίνη και το βούτυρο.
Τη μεταφέρουμε σε µπολ και καλύπτουμε ακουμπώντας επάνω στην επιφάνειά της μεμβράνη. Έτσι αποτρέπουμε τη δημιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέμα.
Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα, αφαιρούμε τη µμεμβράνη και µε το σύρμα ή στο μίξερ την αφρατεύουµε ελαφρά προσθέτωντας 200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένι σε σαντιγί .Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα γλυκά μας.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα σοκολάτας χρειαζόμαστε :
Υλικά
500 γρ γάλα
20 γρ νισεστέ ή κορν φλάουερ
75 γρ ζάχαρη
125 γρ κουβερτούρα
10 γρ κακάο
Οδηγίες
Βάζετε το γάλα να πάρει μια βράση.
Οπωσδήποτε κοσκινίζετε το κακάο με την ζάχαρη και το νισεστέ.
Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε ¾ ποτηριού βρασμένου γάλακτος μέσα στο μπολ που έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει την ζάχαρη , το νισεστέ και το κακάο.
Μεταφέρουμε όλο μαζί το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα .Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει όλο το μείγμα μια ωραία κρέμα.
Τοποθετούμε και πάλι μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Παρουσίαση και σερβίρισμα
Αφού έχουν κρυώσει τα σουδάκια και οι κρέμες ,γεμίζουμε τα σου είτε με κορνε είτε κόβοντας τα στην μέση με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετούμε μερικές κουταλιές κρέμας ζαχαροπλαστικής στο μπόλ σερβιρίσματος και κατόπιν τοποθετούμε μερικά γεμιστά σουδάκια .
Ανακατεύουμε με σύρμα την σάλτσα σοκολάτας να αφρατέψει και με μια κουτάλα καλύπτουμε τα σουδάκια από πάνω με την σάλτσα σοκολάτας .
Στολίζουμε και σερβίρουμε με σαντιγί και τρίμμα κουβερτούρας η ξηρούς καρπούς.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments