Γλυκό κουταλιού κολοκύθα απίστευτα νόστιμο και φθινοπωρινό -χειμωνιάτικο γλυκό .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με κολοκύθα
Για το γλυκό κουταλιού κολοκύθα θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
500 γρ ζάχαρη
250 γρ μέλι
3 κουταλιές σούπας γλυκόζη
2-3 κλαδάκια αρπαρόριζα
χυμό μισού λεμονιού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την εξωτερική φλούδα και στο εσωτερικό της με ένα κουτάλι σούπας καθαρίζουμε τις ίνες και τα σπόρια.
Κόβουμε σε κυβάκια την κολοκύθα . Σε ένα μπολ τοποθετούμε παγωμένο νερό από το ψυγείο και το ξινό.
Ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια κολοκύθας και σκεπάζουμε με ένα πιάτο . Αφήνουμε την κολοκύθα να σταθεί στο νερό για 7 ώρες. (την ετοιμάζουμε από βραδύς για να είναι έτοιμη το πρωί ).
Κατόπιν στραγγίζουμε την κολοκύθα μας και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου νερό στην συνταγή.
Προσθέτουμε την ζάχαρη , την γλυκόζη και το μέλι . Ξεκινάμε το βράσιμο σε μεσαία θερμοκρασία .Ανακατεύουμε απαλά προσέχοντας να μην διαλυθεί η κολοκύθα και να λιώσει η ζάχαρη .
Ξαφρίζουμε κατά διαστήματα αν χρειαστεί.
Αφού πάρει την πρώτη βράση και η κατσαρόλα μας κάνει φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες. (δεν σκεπάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό).
Μετά από 24 ώρες αφαιρούμε τα κυβάκια κολοκύθας από την φωτιά και δένουμε το σιρόπι.
Σε αυτό το στάδιο θέλουμε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κυβάκια της κολοκύθας με προσοχή , τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε από την φωτιά .
Όπως είναι καυτό το γλυκό βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments