Μακαρούνια σκιουφικτά με κοκκινιστό κοτόπουλο!

krhtika-makaronia-me-kotopoulo

Ένα τόσο λαχταριστό και νόστιμο φαγητό που θα σας θυμίσει πόσο νόστιμη είναι η κρητική κουζίνα .

Δείτε περισσότερες Κρητικές Συνταγές 

krhtika-makaronia-me-kotopoulo2

Για τα Μακαρούνια με κοκκινιστό κοτόπουλο θα χρειαστούμε :

Υλικά για τα σκιουφικτά

1 πακέτο σκιουφικτά

1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ανθότυρο ή ξινή μυζήθρα

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο αγελάδας

αλάτι

krhtika-makaronia-me-kotopoulo3

Για το κοτόπουλο

4 μπουτάκια  κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ. σούπας μουστάρδα

1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού  πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι γλυκού μέλι

2 φλιτζάνια τσαγιού νερό 

αλάτι πιπέρι

krhtika-makaronia-me-kotopoulo4

Οδηγίες

Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι ,πιπέρι την μουστάρδα , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ,προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.  

Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες την πάπρικα , το μέλι και το νερό. 

krhtika-makaronia-me-kotopoulo5

Ανακατέψτε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα .

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια:

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να βράσει. Όταν βράση αλατίζουμε το νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια .Βράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία.

Αποσύρουμε από την φωτιά και τα σουρώνουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το βούτυρο.

krhtika-makaronia-me-kotopoulo6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο με την σάλτσα σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά να πάει παντού η σάλτσα.

Πασπαλίστε από πάνω το ανθότυρο αφού το σπάσετε με τα χέρια σας και βάλτε το ταψί στην μεσαία σχάρα του φούρνου.

krhtika-makaronia-me-kotopoulo7

Ψήστε το φαγητό για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

krhtika-makaronia-me-kotopoulo8


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες 

και  Συνταγές της σπιτικές  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments