Εύκολη μηλόπιτα με σιμιγδάλι χωρίς αυγά . Νόστιμη , εύκολη και γρήγορη .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες
Για την εύκολη μηλόπιτα με σιμιγδάλι θα χρειαστούμε :
Υλικά για τα μήλα:
5 μήλα τριμμένα
χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
Για την ζύμη :(φόρμα - ταψακι 24 εκατοστά)
1 ποτήρι ζάχαρη 200 γραμμάρια
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι 170 γραμμάρια (ψιλό)
1 φλιτζάνι αλεύρι 130 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Ακόμα
1 ποτήρι γάλα 200 ml + (λίγοι ακόμα ίσως χρειαστεί)
30 γραμμάρια βούτυρο
Οδηγίες
Για τα μήλα
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού , την ζάχαρη και την κανέλλα . Χωρίζουμε σε 3 μέρη και αφήνουμε στην άκρη.
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα χειρός ή με μια σπάτουλα . Χωρίζουμε σε 4 ποτήρια το μείγμα μας σε ίση ποσότητα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και αλείφουμε με λάδι.
Ρίχνουμε το πρώτο μέρος του ξηρού μείγματος στη φόρμα.
Στρώνουμε το πρώτο μέρος των μήλων.
Ρίχνουμε ε ομοιόμορφα το δεύτερο μέρος του ξηρού μείγματος.
Στρώνουμε το δεύτερο μέρος των μήλων.
Ρίχνουμε ομοιόμορφα το ένα τρίτο του ξηρού μείγματος.
Μοιράζουμε το ένα τρίτο των μήλων ομοιόμορφα.
Ρίξτε ξηρό μείγμα στην τελευταία στρώση και κατανέμετε ομοιόμορφα.
Βάζουμε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.(ίσως χρειαστεί + 50 ml γάλα παραπάνω )
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
Κάντε τρύπες έτσι ώστε το γάλα να εισχωρήσει στο μείγμα του κέικ
Ρίχνουμε το γάλα σε όλο το κέικ.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C αντιστάσεις για 40-50 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες
και Συνταγές σπιτικές για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments