Εύκολη μηλόπιτα με σιμιγδάλι χωρίς αυγά ! | Aspas_recipes

Εύκολη μηλόπιτα με σιμιγδάλι χωρίς αυγά !

mhlopita-me-simigdali2

Εύκολη μηλόπιτα με σιμιγδάλι χωρίς αυγά . Νόστιμη , εύκολη και γρήγορη .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες 

 mhlopita-me-simigdali

Για την εύκολη μηλόπιτα με σιμιγδάλι θα χρειαστούμε : 

Υλικά για τα μήλα:

5 μήλα τριμμένα

 χυμός 1 λεμονιού 

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα

mhlopita-me-simigdali3

 Για την ζύμη :(φόρμα - ταψακι 24 εκατοστά)

1 ποτήρι ζάχαρη  200 γραμμάρια 

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι 170 γραμμάρια (ψιλό)

1 φλιτζάνι αλεύρι 130 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις

1,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Ακόμα

1 ποτήρι γάλα 200 ml + (λίγοι ακόμα ίσως χρειαστεί)

30 γραμμάρια βούτυρο 

mhlopita-me-simigdali4


Οδηγίες 

 Για τα μήλα 

Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού , την ζάχαρη και την κανέλλα . Χωρίζουμε σε 3 μέρη και αφήνουμε στην άκρη.

mhlopita-me-simigdali5

Για την ζύμη 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα χειρός ή με μια σπάτουλα .  Χωρίζουμε σε 4 ποτήρια το μείγμα μας σε ίση ποσότητα.

mhlopita-me-simigdali6

Καλύπτουμε  με λαδόκολλα  μια φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και αλείφουμε  με λάδι.

Ρίχνουμε  το πρώτο μέρος του ξηρού μείγματος στη φόρμα.

Στρώνουμε το πρώτο μέρος των μήλων.


mhlopita-me-simigdali7

Ρίχνουμε ε ομοιόμορφα το δεύτερο μέρος του ξηρού  μείγματος.

Στρώνουμε το δεύτερο μέρος των μήλων.

Ρίχνουμε ομοιόμορφα το ένα τρίτο του ξηρού μείγματος.

Μοιράζουμε  το ένα τρίτο των μήλων ομοιόμορφα.


mhlopita-me-simigdali8

Ρίξτε ξηρό μείγμα στην τελευταία στρώση και κατανέμετε ομοιόμορφα.

Βάζουμε 30 γραμμάρια βούτυρο σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.(ίσως χρειαστεί + 50 ml γάλα παραπάνω )

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.

mhlopita-me-simigdali9

Κάντε τρύπες έτσι ώστε το γάλα να εισχωρήσει στο μείγμα του κέικ

Ρίχνουμε το γάλα σε όλο το κέικ.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C αντιστάσεις για 40-50 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

mhlopita-me-simigdali10

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!

mhlopita-me-simigdali11

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments