Υπέροχο , μοναδικό σε γεύση ρυζόγαλο με μέλι! Συνοδέψτε το με γλυκό κουταλιού και θα ενθουσιαστείτε.
Δείτε και άλλες Συνταγές για ρυζόγαλο
Για το εύκολο #ρυζόγαλο στον φούρνο με μέλι
Υλικά για 8-10 μερίδες
1 λίτρο γάλα
120 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 πρέζα αλάτι
120 γραμμάρια μέλι
2 στικ κανέλας
Φλούδες από 1/2 πορτοκάλι
2 αυγά
15 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
20 γραμμάρια βούτυρο
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με μια 1 κούπα νερό και το αλάτι, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός, που όμως να μην έχει γίνει λαπάς.
Δεν σουρώνουμε το ρύζι.
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι, τα στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού μέχρι λίγο πριν βράσει.
Ο λόγος που χρειαζόμαστε χαμηλή θερμοκρασία είναι για να μπορέσουμε να αρωματίσουμε καλύτερα το γάλα.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το νισεστέ. Στη συνέχεια, με μία κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα με το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επαναφέρουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 6 – 7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας να μην μας κολλήσει στον πάτο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε μικρά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο (μια ιδανική λύση είναι τα πήλινα πυρίμαχα σκεύη από τα φρέσκα γιαούρτια που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ) και τα προσθέτουμε σε ένα ταψί, το οποίο γεμίζουμε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τα δύο τρίτα του πυρίμαχου σκεύους.
Με αυτό τον τρόπο δεν θα μας καεί περιμετρικά το ρυζόγαλο.
Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μία ροδοκόκκινη κρούστα.
Το ιδανικό χρώμα είναι το χρώμα που έχει η μπεσαμέλ πάνω από το παστίτσιο.
Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, μανταρίνι ή νεράντζι αν θέλουμε .
Συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments