Ρυζόγαλο στον φούρνο με μέλι πεντανόστιμο!

ryzogalo-me-meli-ston-fourno

Υπέροχο , μοναδικό σε γεύση ρυζόγαλο με μέλι! Συνοδέψτε το με γλυκό κουταλιού και θα ενθουσιαστείτε. 

Δείτε και άλλες Συνταγές για ρυζόγαλο 

ryzogalo-me-meli-ston-fourno2

Για το εύκολο #ρυζόγαλο στον φούρνο με μέλι 

 Υλικά για 8-10 μερίδες 

1 λίτρο γάλα

120 γρ. ρύζι γλασέ

1 πρέζα αλάτι

120 γρ. μέλι

2 στικ κανέλας

Φλούδες από 1/2 πορτοκάλι

2 αυγά

15 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ

20 γρ. βούτυρο

ryzogalo-me-meli-ston-fourno3

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με μια 1 κούπα νερό και το αλάτι, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός, που όμως να μην έχει γίνει λαπάς.

ryzogalo-me-meli-ston-fourno4

Δεν σουρώνουμε το ρύζι.

Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι, τα στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού μέχρι λίγο πριν βράσει.

ryzogalo-me-meli-ston-fourno5

Ο λόγος που χρειαζόμαστε χαμηλή θερμοκρασία είναι για να μπορέσουμε να αρωματίσουμε καλύτερα το γάλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το νισεστέ. Στη συνέχεια, με μία κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα με το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επαναφέρουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 6 – 7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας να μην μας κολλήσει στον πάτο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

ryzogalo-me-meli-ston-fourno6 ryzogalo-me-meli-ston-fourno7

Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε μικρά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο (μια ιδανική λύση είναι τα πήλινα πυρίμαχα σκεύη από τα φρέσκα γιαούρτια που βρίσκομε στο σουπερμάρκετ) και τα προσθέτουμε σε ένα ταψί, το οποίο γεμίζουμε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει τα δύο τρίτα του πυρίμαχου σκεύους.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μας καεί περιμετρικά το ρυζόγαλο.

ryzogalo-me-meli-ston-fourno8 ryzogalo-me-meli-ston-fourno9

Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μία ροδοκόκκινη κρούστα.

Tο ιδανικό χρώμα είναι το χρώμα που έχει η μπεσαμέλ πάνω από το παστίτσιο.

Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, μανταρίνι ή νεράτζι αν θέλουμε .

Συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

 ryzogalo-me-meli-ston-fourno10

ryzogalo-me-meli-ston-fourno11

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments