Εύκολο σουφλέ με πατάτες στον φούρνο ! | Aspas_recipes

Εύκολο σουφλέ με πατάτες στον φούρνο !

efkolo-soufle-patatas10

Σουφλέ πατάτας ,ένα πεντανόστιμο και γρήγορο φαγητό ή ακόμα και σαν ορεκτικό παρέα με φίλους και ένα ποτηράκι κρασί!

Στο σουφλέ τα υλικά  μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα προσωπικά γούστα: στην δική μας εκδοχή  έχουμε χρησιμοποιήσει πατάτες, αυγά, λουκάνικα , μοτσαρέλα, φρυγανιά και παρμεζάνα, αλλά υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που παρέχουν ως γέμιση διαφορετικούς τύπου!ς τυριών και λουκάνικων.

Η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη: βράζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά και ακολουθήστε τα βήματά μας

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Σουφλέ 

efkolo-soufle-patatas2

Για αυτό το πολύ #εύκολο #σουφλέ #πατάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά για 2-3  άτομα 

750 γρ  πατάτες

150  γρ μοτσαρέλα

150 γρ γραμμάρια ζαμπόν σε λεπτές φέτες  ή λουκάνικα Φρανκφούρτης

2 αυγά

40 τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή ανθότυρο ξηρό

αλάτι και πιπέρι 

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

φρυγανιά 


efkolo-soufle-patatas7

Οδηγίες

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε βραστό νερό για 25-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους), μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. 

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ . 

Προσθέστε τα αυγά . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια την τριμμένη παρμεζάνα  και το ζαμπόν ή τα λουκάνικα κομμένα σε λωρίδες (ή κύβους) .

efkolo-soufle-patatas3

Η μοτσαρέλα κόβεται σε κύβους  και αναμειγνύεται με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι .

Λαδώνουμε  τον πάτο από ένα ταψάκι 26x26 εκατοστών  απλώνουμε λίγη φρυγανιά και μεταφέρουμε το μείγμα ,πατώντας το καλά για να είναι ομοιόμορφο.

efkolo-soufle-patatas4

Καλύπτουμε ξανά την επιφάνεια με φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο .

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 30 λεπτά . 

Η πίτα μας θα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή σας επιτυχία !!!!!

efkolo-soufle-patatas5

efkolo-soufle-patatas

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments