Για το εύκολο παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι 500 γρ
Για τον κιμά
750 γρ κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο + χοιρινό)
1 κρεμμυδάκι ξερό κομμένο σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
Σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 1 τοματάκι κονσέρβα
Ελαιόλαδο
φρυγανιά (προαιρετικά)
Για την Μπεσαμέλ γιαουρτιού :
Υλικά
3 αυγά
400 γρ γιαούρτι
100 γρ τυρί regato ή όποιο σκληρό τυρί σας αρέσει
Ακόμα
Τυράκι gouda για την επικάλυψη ή φρυγανιά
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε νερό , αλάτι και 1-2 κουταλίτσες λαδάκι. Αφήνουμε να βράσει καλά το νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Βράζουμε όσο αναγράφει η συσκευασία και σουρώνουμε. Αν θέλουμε τα ξεβγάζουμε με νερό και περιχύνουμε με λίγο λαδάκι ανακατεύοντας καλά να πάει το λαδάκι παντού .(αυτό βοηθάει στο να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα μακαρόνια).
Ετοιμάζουμε τον κιμά
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια.
Τοποθετούμε στην εστία και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον κιμά , ανακατεύοντας καλά και πατώντας τον με ένα πιρούνι για να μην κάνει σβώλους .
Αν θέλετε μπορειτε να ρίξετε λίγο κρασάκι στον κιμά. Θα διαπιστώσετε πως οι σβώλοι του κιμά διαλύονται μονομιάς. Αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί πριν ρίξετε την ντομάτα.
Αφού σοταριστεί και ο κιμάς αλλάζοντας χρώμα ρίχνουμε την σπιτική σάλτσα μας αν έχουμε ή 1 τοματάκι κονσέρβα , αλάτι και πιπέρι αν επιθυμούμε .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά αραιά διαστήματα .
Ο κιμάς είναι έτοιμος μετά από 20-30 λεπτά και εφόσον έχει χυλώσει η σάλτσα του .
Ετοιμάζουμε την σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας. Κατόπιν προσθέτουμε και το τυρί.
Συναρμολόγηση του φαγητού.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι αλείφουμε με λίγο λάδι και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού πασπαλίζοντας να πάει παντού λίγη φρυγανιά.
Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια μας ,στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τον κιμά μας και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια και τον κιμά μαζί .
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με την μπεσαμέλ μας.
Αν θέλουμε από πάνω καλύπτουμε με τυράκι ή αν δεν θέλουμε τυράκι αλείφουμε με το πινέλο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. (γίνεται μια κρούστα μοναδική )
Τοποθετούμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα ή 200 βαθμούς αντιστάσεις και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μας.
Καλή σας επιτυχία !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και νόστιμες
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments