Υπέροχη ξινόγλυκη μαρμελάδα με γεύση σταφυλιού. Φτιάξτε την και χρησιμοποιήστε την σε γλυκά , παγωτά , κέικ ή ακόμα και σαν dressing σε κάποια σαλάτα.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μαρμελάδες
Για την #συνταγή #Μαρμελάδα #Σταφύλι στον φούρνο θα χρειαστούμε :
Υλικά
1800 γραμμάρια σταφύλι σουλτανίνα
500 γραμμάρια ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλλας
2 κλωναράκια αριζμαρι
χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι μας και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τις χαλασμένες αν έχει ρώγες.
Αφαιρούμε όλες τις ρώγες μια προς μια από τα τσαμπιά επίσης προσεκτικά οι ρώγες να μην έχουν κάποιο κοτσανάκι πάνω τους.
Τα ξαναπλένουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε τις ρώγες μας σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου βάζουμε από πάνω την ζάχαρη , την κανέλλα και το αριζμαρί.
Ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υλικά μας πολύ καλά.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την βρέχουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Την στραγγίζουμε και την απλώνουμε πάνω στο ταψί μας να ακουμπάει πάνω στα σταφύλια μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα ή 200 βαθμούς αντιστάσεις και εφόσον έρθει ο φούρνος στην επιθυμητή θερμοκρασία τοποθετούμε το ταψί μας .(χρειάζεται 2 ώρες περίπου ανάλογα τον φούρνο μας ).
Στην μια ώρα ελέγχουμε το σιροπάκι από το ταψί μας, αν είναι σαν νερό συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη.
Μετά από 1.30 ώρα ξαναλέγχουμε το σιροπάκι μας .Η ροή του σιροπιού μας πρέπει να είναι σαν ελαφρύ σιροπάκι .
Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί , αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα ξυλάκια κανέλλας και με το ραβδομπλεντερ ή στο μούλτι πολτοποιούμε τα σταφύλια μας με το σιροπάκι τους.(προσοχή μην καείτε).
Σας θυμίζω πως όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα θα σας φαίνεται πολύ ρευστή αλλα όσο κρυώνει σφίγγει.
Ρίχνουνε τον χυμό λεμονιού και ξαναβάζουμε την μαρμελάδα στον φούρνο χωρίς την λαδόκολλα από πάνω για 15-30 λεπτά ακόμα αφού πρώτα σβήσουμε τον φούρνο (σε κλειστό φούρνο ).
Με την βοήθεια ενός χωνιού για να μην καούμε βάζουμε τη μαρμελάδα μας σε καθαρά ,πλυμένα και αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνουμε με τα αποστειρωμένα καπάκια και τα γυρνάμε ανάποδα πάνω σε καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν -ιδανικά για 24 ώρες.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα στο ντουλάπι μας. Όταν την ανοίξουμε την μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments