Τάρτα με κεράσια νόστιμη και λαχταριστή!!!

tarta-me-kerasia

Φανταστική τάρτα με κεράσια ή κερασόπιτα τόσο νόστιμη και λαχταριστή. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανική συνταγή για να την απολαύσετε με το απογευματινό σας καφεδάκι .

Δείτε ακόμα         Κέικ με κεράσια          /       Κερασόπιτα

tarta-me-kerasia

Για την Τάρτα με κεράσια , νόστιμη και λαχταριστή  θα χρειαστούμε :

Υλικά 

Για την ζύμη για Ταψάκι ή φόρμα 23 cm

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλιτζάνι (230 γρ) κρύο βούτυρο

6 κ.σ. παγωμένο νερό

Για την γέμιση

3 φλιτζάνια (700 γρ) κεράσια

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι (100 γρ) ζάχαρη

2 κ.σ. (30 γρ) κορν φλάουρ

kerasopita-tarta

Οδηγίες 

Για την ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρύο βούτυρο και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά. 

Το μείγμα μας είναι τρίμματα. Προσθέτουμε το νερό και ομοιογενοποιούμε το ζυμαράκι μας.

Χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη ,τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

tarta-me-kerasia-zymh

Για την γέμιση

Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια. 

Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα μπόλ και προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού.

tarta-me-kerasia-gemish

Ανακατεύουμε πολύ καλά , καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και τοποθετούμε  το μπολ στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη και παγωμένη η ζύμη μας.

Ετοιμάζουμε την τάρτα για ψήσιμο 

Βγάζουμε το μισό ζυμαράκι από το ψυγείο. Σε καθαρή επιφάνεια απλώνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψάκι μας.

kerasopita-tarta-me-kerasia

Τοποθετούμε το φύλλο στην φόρμα ή σε στρογγυλό ταψάκι το οποίο έχουμε πρώτα βουτυρώσει πολύ καλά .

tarta-me-kerasia

Πάνω στο φύλλο ρίχνουμε τα κεράσια που είχαμε  βάλει πριν στο ψυγείο με όλους τους χυμούς τους. 

Απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και του φύλλου.

Βγάζουμε το δεύτερο ζυμαράκι από το ψυγείο και με τον τρίφτη τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του την ζύμη πάνω από τα κεράσια.

kerasopita-tarta

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20' λεπτά στους 200 βαθμούς αντιστάσεις και κατόπιν 40 ΄λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά ή τάρτα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

kerasopita-tarta-me-kerasia

Μυστικά

Η γέμιση της τάρτας δεν χρειάζεται  βράσιμο. Ανακατεύουμε απλά τα υλικά της γέμισης και τοποθετούμε πάνω από το φύλλο. Θα ψηθεί μαζί με την τάρτα στον φούρνο .

Επίσης η ζύμη της τάρτας δεν περιέχει ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

efkolh-tarta-me-kerasia

Καλή σας επιτυχία!!!!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

Άσπα

Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες ! facebook instagram pinterest

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη
"
"