Τάρτα με κεράσια νόστιμη και λαχταριστή!!! | Aspas_recipes

Τάρτα με κεράσια νόστιμη και λαχταριστή!!!

tarta-me-kerasia

Φανταστική τάρτα με κεράσια ή κερασόπιτα τόσο νόστιμη και λαχταριστή. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανική συνταγή για να την απολαύσετε με το απογευματινό σας καφεδάκι .

tarta-me-kerasia

Για την Τάρτα με κεράσια , νόστιμη και λαχταριστή  θα χρειαστούμε :

Υλικά 

Για την ζύμη για Ταψάκι ή φόρμα 23 cm

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (330 γραμμάρια) 

1/2 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

230 γραμμάρια  κρύο βούτυρο

6 κουταλιές σούπας  παγωμένο νερό

Για την γέμιση

700 γραμμάρια κεράσια

1 κουταλιά σούπας  χυμό λεμονιού

100 γραμμάρια  ζάχαρη

30 γραμμάρια  κορν φλάουρ

kerasopita-tarta

Οδηγίες 

Για την ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρύο βούτυρο και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά. 

Το μείγμα μας είναι τρίμματα. Προσθέτουμε το νερό και ομοιογενοποιούμε το ζυμαράκι μας.

Χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη ,τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

tarta-me-kerasia-zymh

Για την γέμιση

Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια. 

Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα μπόλ και προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού.

tarta-me-kerasia-gemish

Ανακατεύουμε πολύ καλά , καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και τοποθετούμε  το μπολ στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη και παγωμένη η ζύμη μας.

Ετοιμάζουμε την τάρτα για ψήσιμο 

Βγάζουμε το μισό ζυμαράκι από το ψυγείο. Σε καθαρή επιφάνεια απλώνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψάκι μας.

kerasopita-tarta-me-kerasia

Τοποθετούμε το φύλλο στην φόρμα ή σε στρογγυλό ταψάκι το οποίο έχουμε πρώτα βουτυρώσει πολύ καλά .

tarta-me-kerasia

Πάνω στο φύλλο ρίχνουμε τα κεράσια που είχαμε  βάλει πριν στο ψυγείο με όλους τους χυμούς τους. 

Απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και του φύλλου.

Βγάζουμε το δεύτερο ζυμαράκι από το ψυγείο και με τον τρίφτη τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του την ζύμη πάνω από τα κεράσια.

kerasopita-tarta

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20' λεπτά στους 200 βαθμούς αντιστάσεις και κατόπιν 40 ΄λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά ή τάρτα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

kerasopita-tarta-me-kerasia

Μυστικά

Η γέμιση της τάρτας δεν χρειάζεται  βράσιμο. Ανακατεύουμε απλά τα υλικά της γέμισης και τοποθετούμε πάνω από το φύλλο. Θα ψηθεί μαζί με την τάρτα στον φούρνο .

Επίσης η ζύμη της τάρτας δεν περιέχει ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

efkolh-tarta-me-kerasia

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments