Κέικ με κεράσια! Εύκολο και νόστιμο! | Aspas_recipes

Κέικ με κεράσια! Εύκολο και νόστιμο!

keik-me-kerasia

Είναι συνταγή εύκολη και γρήγορη! Είναι  με γιαούρτι και κεράσια! Είναι ένα πολύ ελαφρύ γευστικό κέικ είτε για πρωινό  κολατσιό είτε για απογευματινό καφεδάκι.


kerasopita


Υλικά

3 αυγά

1  γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμαρίων (έβαλα εγώ 2%)

2 και 3/4  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -340 γρ 

1 και 1/2  φλιτζάνι ζάχαρη -300 γρ 

½ φλιτζάνι λάδι - 100 ml

2 κ.γ  μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ  ζάχαρη βανίλια

2 φλιτζάνια κεράσια 450 γρ καθαρισμένα

Ζάχαρη άχνη

keik-me-kerasia 
kerasopita


Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180  C.

Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε  τα κεράσια σε ένα άλλο μπολ αφού αφαιρέσουμε πρώτα τα κουκούτσια, προσθέτουμε περίπου 2 κ. σούπας  αλεύρι και τα τινάζουμε , 
(να φύγει το πολύ αλεύρι )αυτό είναι πολύ σημαντικό.

kerasopita-vima-vima

Τώρα, με ένα μίξερ χειρός, ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, και τη ζάχαρη βανίλια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι, και ανακατεύουμε καλά.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ, και πάλι, ανακατεύουμε  καλά.

Προσθέτουμε  τα κεράσια,  ανακατεύοντας   απαλά  και όσο πιο ομοιόμορφα  γίνεται  μην το παρακάνετε.
keik-me-kerasia

Τοποθετούμε το μείγμα κέικ σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ένα ταψάκι.

Ψήνουμε στους 160-  180 βαθμούς αέρα (ανάλογα τον φούρνο )για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα βγαίνει στο κέντρο  καθαρή, και έχει πάρει ένα ωραίο και χρυσό χρώμα.

keik-me-kerasia

 Αφήνουμε  να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε  με ζάχαρη άχνη.

kerasopita

keik-me-kerasia

 
Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 





0 comments