Υλικά
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμαρίων (έβαλα εγώ 2%)
2 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -340 γρ
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -300 γρ
½ φλιτζάνι λάδι - 100 ml
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ ζάχαρη βανίλια
2 φλιτζάνια κεράσια 450 γρ καθαρισμένα
Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα άλλο μπολ αφού αφαιρέσουμε πρώτα τα κουκούτσια, προσθέτουμε περίπου 2 κ. σούπας αλεύρι και τα τινάζουμε , (να φύγει το πολύ αλεύρι )αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Τώρα, με ένα μίξερ χειρός, ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, και τη ζάχαρη βανίλια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι, και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ, και πάλι, ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύοντας απαλά και όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται μην το παρακάνετε.
Τοποθετούμε το μείγμα κέικ σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ένα ταψάκι.
Ψήνουμε στους 160- 180 βαθμούς αέρα (ανάλογα τον φούρνο )για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα βγαίνει στο κέντρο καθαρή, και έχει πάρει ένα ωραίο και χρυσό χρώμα.
0 comments