Πρωτότυπη νόστιμη μαρμελάδα ιδανική για το πρωινό γεύμα -ψωμάκι των παιδιών - και για απογευματινό σνακ παρέα με γιαουρτάκι. Άρωμα καλοκαιριού με γεύση πεπόνι!
Δείτε ακόμα Μαρμελάδες όλων των ειδών
Για αυτήν την πρωτότυπη αλλα νόστιμη μαρμελάδα με άρωμα καλοκαιριού και γεύση πεπονιού θα χρειαστούμε :
Υλικά
500 γρ καθαρισμένο πεπόνι
250 γρ ζάχαρη
1 ποτηράκι κρασιού νερό
1 βανίλια ζάχαρη -(με άρωμα μαστίχας έβαλα εγώ)
Χυμό 1/2 λεμονιού
Αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το πεπόνι από φλούδες και σπόρια.
Κόβουμε κομματάκια το πεπόνι όπως θα το κόβαμε για να το φάμε σαν φρουτοσάλατα.
Τοποθετούμε το πεπόνι σε κατσαρόλα μαζί με το νεράκι να βράσουν για 10 λεπτά.
Ξαφρίζουμε όποτε είναι απαραίτητο.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας ,χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει.
Λίγα λεπτά πριν το τέλος του βρασμού ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Κάνουμε το κολπάκι με το πιάτο για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα.
Ακόμα καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν στέκεται και έχει ροή σαν μέλι στην ράχη μιας κουτάλας.
Μην ξεχνάτε πως όσο κρυώνει η μαρμελάδα πήζει.
Αποθηκεύουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τοποθετούμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω εώς ότου κρυώσει η μαρμελάδα.
Αποθηκεύουμε την μαρμελάδα στο ντουλάπι μας. Αν ανοιχτεί η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments