Σπιτική μαρμελάδα πεπόνι σκέτη τρέλα!! | Aspas_recipes

Σπιτική μαρμελάδα πεπόνι σκέτη τρέλα!!

marmelada-peponi

Πρωτότυπη νόστιμη μαρμελάδα ιδανική για το πρωινό γεύμα -ψωμάκι των παιδιών  - και για απογευματινό σνακ παρέα με γιαουρτάκι. Άρωμα καλοκαιριού με γεύση πεπόνι!

Δείτε ακόμα   Μαρμελάδες όλων των ειδών 

marmelada-peponi

Για αυτήν την πρωτότυπη αλλα νόστιμη μαρμελάδα με άρωμα καλοκαιριού και γεύση πεπονιού θα χρειαστούμε :

Υλικά

500 γρ καθαρισμένο πεπόνι 

250 γρ ζάχαρη

1 ποτηράκι κρασιού νερό 

1 βανίλια ζάχαρη -(με άρωμα μαστίχας έβαλα εγώ)

Χυμό 1/2 λεμονιού

Αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

spitikh-marmelada-peponi

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το πεπόνι από φλούδες και σπόρια.

Κόβουμε κομματάκια το πεπόνι όπως θα το κόβαμε για να το φάμε  σαν φρουτοσάλατα.

Τοποθετούμε το πεπόνι σε κατσαρόλα μαζί με το νεράκι να βράσουν για 10 λεπτά.

Ξαφρίζουμε όποτε είναι απαραίτητο.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας ,χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του βρασμού ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Κάνουμε το κολπάκι με το πιάτο για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα. 

Ακόμα καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν στέκεται και έχει ροή σαν μέλι στην ράχη μιας κουτάλας.

marmelada-peponi

Μην ξεχνάτε πως όσο κρυώνει η μαρμελάδα πήζει.

Αποθηκεύουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τοποθετούμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω εώς ότου κρυώσει η μαρμελάδα.

Αποθηκεύουμε την μαρμελάδα στο ντουλάπι μας. Αν ανοιχτεί η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

marmelada-peponi


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments