Μηλόπιτα του φούρνου ! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα του φούρνου !

mhlopita-me-krema

Κρεμώδες ζουμερή μηλόπιτα σε ατομική εκδοχή. Μπορείτε αντί για ατομικές μερίδες να την φτιάξετε σε μικρό τετράγωνο ταψάκι .Ιδανική για το πρωινό σας ή απογευματινό καφεδάκι.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μηλόπιτες

milopita-trifth-me-mhla

Για την μηλόπιτα τριφτή  γεμιστή με μήλα και κρέμα θα χρειαστούμε :

Υλικά για 4 μερίδες 

250  γραμμάρια αλεύρι 

50 γραμμάρια ζάχαρης

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 

100  γραμμάρια  βούτυρο  παγωμένο

1 κρόκο αυγού 

30  ml νερό

mhlopita-me-krema-kai mhla

Για τα μήλα 

2 μήλα κομμένα σε κυβάκια 

1 πρέζα κανέλλα

2 - 3  κουταλιές σούπας νερό 

Για την κρέμα 

500 γραμμάρια γάλα 

40 γραμμάρια κορν φλάουρ ή καστερ πάουντερ 

100 γραμμάρια ζάχαρη 

Για το πασπάλισμα 

ζάχαρη άχνη

mhlopita-me-krema

Οδηγίες

Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα μας.

Σε ένα κατσαρόλι  τοποθετούμε την ζάχαρη ,το γάλα και το κορν φλαουρ  ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η σκόνη .

Τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα . Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

milopita-vima-vima

Για τα μήλα

Κόβουμε κυβάκια τα μήλα και τα βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι ρίχνοντας μια πρέζα κανέλα.

Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τα μήλα με το νεράκι μέχρι να πάρουν μια βράση ,να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν .

 Στο εντωμεταξύ φτιάχνουμε την  ζύμη 

Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι με το μπείκιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ,την ζάχαρη , το βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Ρίχνουμε και το νεράκι συνεχίζοντας το ζύμωμα.

Η ζύμη μας δεν είναι  στερεή- θρυμματίζεται. Ζυμώνουμε καλά να ενσωματώσουμε το βούτυρο καθώς η ζύμη μας θρυμματίζεται.

milopita-teifth

Αφαιρούμε από το μπολ και μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο μας ζυμώνοντας λίγο ακόμα.

Κόβουμε σε 2 ίσια κομμάτια ,τυλίγουμε την ζύμη μας σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στήσιμο μηλόπιτας και ψήσιμο

Παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαδόκολλα ή 4 ατομικά ταψάκια -φόρμες όπως φαίνεται παραπάνω .

Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και το τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή πλευρά.

mhlopita-krema

Καλύπτουμε με αυτά την βάση από το  ταψάκι μας προέχοντας να μην υπάρχουν κενά.

Τοποθετούμε πάνω από την ζύμη  τα μαλακωμένα  μήλα και κουταλιές από την κρέμα . Από πάνω με τον ίδιο τρόπο καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης που και αυτό το έχουμε  τρίψει πρώτα   στο τρίφτη-ρεντέ . 

mhlopita-vima-vima

Ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα στην μεσαία - χαμηλή σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και ροδίσει .

Καλή σας επιτυχία!!!!

Παρατηρήσεις 

Εγώ έκανα 1.5 δόση της συνταγής και παρασκεύασα 6 κομμάτια.

Η συνταγή είναι για ταψάκι 21χ 21 εκατοστά .

mhlopita-me-krema

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments