Ο πιο εύκολος κορμός με μπισκότα Σαβαγιάρ! | Aspas_recipes

Ο πιο εύκολος κορμός με μπισκότα Σαβαγιάρ!

kormos-me-savagiar

Εύκολο και γρήγορο γλυκό με απλά υλικά στο να ετοιμαστεί απλά χρειάζεται τον χρόνο του για να παγώσει. 

Δείτε ακόμα Γλυκό λεμόνι με σαβαγιάρ  / Σπιτικά σαβαγιάρ  / Γλυκό με 4 υλικά 

kormow-me-savagiar

Για τον εύκολο κορμό με μπισκότα σαβαγιάρ θα χρειαστούμε:

Υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ (20 τεμάχια ) 

χυμό πορτοκαλιού ή γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής Γιώτης με γεύση φράουλα

300 ml γάλα για την κρέμα

1 φακελάκι σκόνη σαντιγί garni Γιώτης

200 ml γάλα για την σαντιγί

Φράουλες για την διακόσμηση

kormos-fraoylas-me-savagiar

Οδηγίες

Στρώνουμε μεμβράνη στον πάγκο μας . Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ , βουτάμε ελάχιστα (1 δευτερόλεπτο )μέσα σε γάλα ή χυμό και  τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο κάνοντας δυο παράλληλες στρώσεις.(

Καλύπτουμε με  μεμβράνη και από πάνω τα σαβάγιαρ και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μπολ του μίξερ την σκόνη στιγμής με το γάλα.

Βγάζουμε τα σαβαγιάρ από το ψυγείο αφαιρούμε την πάνω μεμβράνη και καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων με την κρέμα.(την κάτω μεμβράνη την χρειαζόμαστε για να ρολάρουμε το γλυκό ).

kormos-me-savagiar-vima-vima

Πιάνουμε τις δυο άκρες της μεμβράνης και ενώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε τις άκρες στριφογυρίζοντας τες σαν καραμέλα. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος (μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να ενωθούν τα υλικά και να σφίξει ο κορμός.

kormos-efkolos-me-savagiar

Ετοιμάζουμε την σαντιγί.  Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την σκόνη σαντιγί με το γάλα.

Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο και με προσοχή αφαιρούμε την μεμβράνη προσέχοντας να μην μας σπάσει ο κορμός,

Γαρνίρουμε με σαντιγί και φράουλες .

kormos-me-savagiar

savagiar-kormos

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments