Λικέρ καραμέλας με ρακή και ζαχαρούχο τύπου Baileys

Η συνταγή που σας  προτείνουμε είναι ή πιο κρεμώδης και η πιο γευστική  για αυτό το λικέρ με ζαχαρούχο γάλα! Δοκιμάσαμε πολλές αναλογίες ποτών για την συνταγή αυτή και καταλήξαμε σε αυτή! Δοκιμάστε την !

Υλικά

  • 2 καραμελωμένα ζαχαρούχο γάλατα
  • 750 ml ρακή
  • 1 κ.σούπας εκχύλισμα καραμέλας 
  • ή
  • 2-3 κ.σ  σιρόπι καραμέλας για παγωτά

 Δείτε και άλλες συνταγές για Λικέρ 

 

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 750 ml ρακή και αναμειγνύουμε με τα 2 ζαχαρούχο γάλατα και το εκχύλισμα καραμέλας. Σουρώνουμε το μείγμα μην τυχόν έχουν μείνει υπολείμματα καραμέλας. Τοποθετούμε σε μπουκάλια κατά προτίμηση γυάλινα!
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο! Στο ψυγείο όσο κάθεται πήζει! Ιδανικά αφήστε για 2 εβδομάδες πριν το καταναλώσετε.(εγώ το κατανάλωσα αμέσως). 
  • Ανακαινίστε καλά πριν σερβίρετε!
  • Σερβίρεται ιδανικά με θρυμματισμένο πάγο ή ακόμα και με ολόκληρα παγάκια!
  • Φτιάξτε το με ότι ποτό αγαπάτε και αυξομειώστε τα υλικά!
 

Μυστικά

  • Αρχικά το φτιάξαμε με 500 ml  ρακή και 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο άλλα ήταν πολύ δυνατό! Εγώ που αγαπώ τα ποτά (και την ρακή) και γενικά πίνω σε νορμάλ επίπεδα
  • μου φάνηκε πολύ δυνατό!!!!
  • Έτσι πρόσθεσα  λίγο ρακή ακόμα και ακόμα 1 ζαχαρούχο! Πάλι είναι δυνατό αλλά προσθέσαμε και  τον πάγο και ήρθε σε φυσιολογικά επίπεδα οξύτητας και γλυκύτητας  !

Στην υγειά μας  και την υγειά μας να έχουμε!!!



 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συν
ταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

 


0 comments