Ένα εξαιρετικό λικεράκι για όσους λατρεύουν τον δυόσμο.
Σερβίρετε ως χωνευτικό, συνοδεύει ορεκτικά, εμπλουτίζει ροφήματα (καφέ, τσάι, σοκολάτα, χυμούς) δημιουργεί δροσιστικά κοκτέιλ, η σαλάτες "σβήνει" κρεατικά κατσαρόλας και αποτελεί βάση για δημιουργία γλυκών.
Σερβίρετε ως χωνευτικό, συνοδεύει ορεκτικά, εμπλουτίζει ροφήματα (καφέ, τσάι, σοκολάτα, χυμούς) δημιουργεί δροσιστικά κοκτέιλ, η σαλάτες "σβήνει" κρεατικά κατσαρόλας και αποτελεί βάση για δημιουργία γλυκών.
Τι θα χρειαστούμε
Υλικά
1 και 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα δυόσμου
3 κούπες ούζο (η τσίπουρο η βότκα)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Κανέλα ξυλάκι, γαρίφαλα
1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Με μπόλικο νερό πλένουμε τα φύλλα δυόσμου, στεγνώνουμε τα φύλλα με μια πετσέτα.
Κρατάμε μόνο τα φύλλα πετάμε τα κοτσάνια.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα για να βγει το άρωμα τούς, χωρίς να τα πατάμε, μετράμε τη ποσότητα που θέλουμε.
Ανακατεύουμε τα φύλλα και το τσίπουρο σε ένα βάζο που κλείνει το καπάκι του, βάζουμε την κανέλα τα γαρύφαλλα και το αφήνουμε στον ήλιο για μια εβδομάδα, και έπειτα για άλλες δύο εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος, κουνώντας περιστασιακά.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε την ζάχαρη και το νερό, το βράζουμε ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει λίγο σαν σιρόπι (περίπου ένα 10 λεπτό) το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τότε ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο υγρό του δυόσμου, και ανακατεύουμε καλά... και έτοιμο να το απολαύσουμε!!!
Εκτέλεση συνταγής και φωτογραφίες Chrissa Mellidou και Ανθή Παπαγιαννοπούλου
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και
0 comments