Γλυκό κουταλιού Γιασεμί του ονείρου! | Aspas_recipes

Γλυκό κουταλιού Γιασεμί του ονείρου!

glyko-koytalioy-giasemi-oneiro

Πρωτότυπο γλυκό κουταλιού με άνθη Γιασεμιού. Εκπληκτικό πως ένα τόσο θεσπέσιο λουλούδι η Φιλίτσα το μεταμορφώνει σε γλυκό του  κουταλιού. "Λατρεύω το γιασεμί ως φυτό " μας λέει αλλά το λάτρεψα και ως γλυκό!! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Δείτε ακόμα  Γλυκό κουταλιού Τριαντάφυλλο /  Γλυκό κουταλιού Σύκο / Γλυκό φράουλα

Για το γλυκό κουταλιού γιασεμί τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Υλικά

150 γρ γιασεμί μόνο τα πέταλα 

300γρ νερό 

600γρ ζάχαρη

Χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες

Μαζεύω τα άνθη πολύ πρωί, πριν την ανατολή του ήλιου για να κρατήσω το άρωμα τους. Παίρνω τα πέταλα τα βάζω σε ένα σουρωτήρι και τα πλένω απαλά απαλά, σε μέτρια ροή νερού για να μην τα τραυματίσω. Το γιασεμί είναι λίγο πιο πικρό και πιο σκληρό από τα άνθη των εσπεριδοειδών.  

glyko-koytalioy-giasemi

Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, Ρίχνω τα πέταλα χαμηλώνω τη φωτιά και  τα αφήνω για 2-3 λεπτά.  Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και τα βάζω σε λεκάνη με πολύ  παγωμένο νερό για 1-2 ώρες. Τα βγάζω από το νερό, τα βάζω σε σουρωτήρι και μετά σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν κάπως. 

Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα ετοιμάζω το σιρόπι.  Ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού τα βράζω σε δυνατή φωτιά για 5 -6 λεπτά μέχρι να δω ότι το σιρόπι μου έχει σχεδόν δέσει.  Τότε κατεβάζω τη φωτιά στο 5 και ρίχνω τα πέταλα.  Τα σιγοβράζω για 2-3 λεπτά.  Το αποθηκεύω σε αποστειρωμένο βάζο.  Καυτό βάζο χλιαρό γλυκό. 

Καλή επιτυχία!!


Ευχαριστω πολύ την φίλη μου Φιλίτσα Λουγιάκη για την συνταγή!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments